03 Şubat 2016 Çarşamba 17:13
Muş'ta Evler Kara Gömüldü

 Muş'un merkeze bağlı Yukarı Yongalı köyünde, kar kalınlığı 2 metreyi bulurken, ev ve ahırlar karla kaplandı.

Çetin kış şartlarının yaşandığı Muş'ta, merkeze 49 kilometre uzaklıktaki Yukarı Yongalı köyünde kar yağışı ve tipi nedeniyle kar kalınlığı 2 metreyi aştı. Arazi şartları ve kar kalınlığı nedeniyle iş makinelerinin giremediği köyde, vatandaşlar karla kaplı evlerinden zorlukla girip çıkıyor. Evlerinin önündeki karı temizleyen köylüler, tandır, ahır ve kilerlere karda açtıkları tünellerle ulaşıyor.

Köy Muhtarı Eyüp Umur, kendi imkanlarıyla açtıkları tünellerle ağıl, tandır ve komşularının evlerine gidebildiklerini ifade etti.

Hayatın durma noktasına geldiği köyde insanlar kadar hayvanlar da kar ve soğuk havadan olumsuz etkilendi. Kar ve soğuk hava nedeniyle hayvanların bakımı ahırlarda yapılıyor.

Son Güncelleme: 03.02.2016 18:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.