23 Mart 2016 Çarşamba 15:58
Muş'ta Fidan Dikme Töreni Yapıldı

Muş Valisi Seddar Yavuz, şiddetin olduğu yerde fikir ve özgürlükten söz edilemeyeceğini belirterek, "Kaybedeceğimiz bir tek insanımız yoktur. O yüzden gençlerimize sahip çıkmalıyız." dedi.

Muş Orman İşletmesi Müdürlüğü tarafından Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Selahattin Eyyubi İmam Hatip Lisesi'nin bahçesinde düzenlenen fidan dikme töreninde konuşan Yavuz, Türkiye'de son yıllarda yeşile ve ormana büyük yatırımlar yapıldığını söyledi.

İmam hatiplerin önemine değinen Yavuz, şunları kaydetti:

"Medeniyet değerleriyle daha fazla buluşmuş ve İslam inancını özümsemiş, dünyayı bilen, entegre olmuş bir nesli sisteme dahil etmek istiyoruz. Nitekim 70'li, 80'li ve 90'lı yıllarda bunların başarılı örneklerini ülkemiz önüne koymuştur fakat ne yazık ki Türkiye'de zaman zaman 28 Şubat gibi bir takım darbe girişimleri olmuştur. Bu darbe girişimleri de özellikle imam hatipleri hedef almıştır. İmam hatipleri hedef almaları, esasında kendileri açısından son derece mantıklı ve akıllıcadır çünkü biz imam hatip nesli, aklını kiraya vermez, kimsenin kulu ve kölesi olmaz ve bildikleri yolda dosdoğru yürür. Böyle bir nesil sanıyorum küresel güçleri rahatsız etti. Önce bu okullarda katsayı gibi bir takım zorluklarla bu neslin önüne setler çekildi, daha sonra neslimiz kul ve kurban edinmeye başladı."

İnsanları köleleştiren yapı oluşturulmaya çalışıldığına işaret eden Yavuz, "Bu yüzden imam hatipleri destekliyoruz. İmam hatip liselerini desteklememizin en önemli sebeplerden biri, Kur'an'ı, Hazreti Peygamber'i referans alan bir nesli inşa etmektir. Bu gençlerimiz sadece Türkiye değil, tüm İslam dünyasına hizmet edebilecek kapasiteye sahip olacaktır." dedi.

- "Şiddetin olduğu yerde fikir özgürlüğünden söz edilemez"

Vali Yavuz, insanlara karşı sevgi ve şefkat gösterilmesinin önemine dikkati çekerek "Kaybedeceğimiz bir tek insanımız yoktur. O yüzden gençlerimize sahip çıkmalıyız. Şiddetin olduğu yerde fikir ve özgürlükten söz etmek mümkün değil. Sizleri tutsak eden bu hainlere fırsat vermeyin” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden rol model seçerken dikkatli olmalarını isteyen Yavuz, şöyle konuştu:

"Bugün seçilmiş meşru bir devlet ve hükümete karşı ayaklanan, insanların can, mal ve ırzlarına kastedenlerin, öldüklerinde nasıl şehit olduklarını, bu hain hocalar bir anlatsalar bize. Kur'an'ın hangi ayetine, Hazreti Peygamber'in hangi hadisine dayandıklarını bir anlatsalar. Şehitlik dini bir kavramsa Kur'an, Hazreti Peygamberimizin hadisleri ve İslam fıkhının bu konuyla ilgili bütün değerlendirmeleri ortada. İslam adına burada katillere, eşkıyaya, bayrağa, vatana, dine kastedenlere şüheda diyemez. Hele hele kendilerine hoca sıfatı takamazlar. Bu tür insanlara fırsat vermeyeceğiz. Bu şehirde huzuru ve sükuneti sağlayacağız. Bu şehirde yaşayan 412 bin kişi, Eskişehir’de yaşayan insanlarla eşit haklarla sahip olacak ve bu ülkenin geleceğini inşa edecek. Bu yüzden kendinize doğru rol modeller seçin. Yanlış rol modeller peşinde koşmayın."

Orman İşletme Müdürü Dursun Tel ise bu yıl Muş'ta 3 milyon fidanı toprakla buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Son Güncelleme: 23.03.2016 16:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.