16 Mayıs 2016 Pazartesi 13:58
Muş'ta 'Geleneksel 4. Resim Ve El İşi Sergisi' Açılışı

Muş Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi öğrencileri, bir yıl boyunca yaptıkları eserleri sergiledi.

Merkezin düzenlediği "Geleneksel 4. Resim ve El İşi Sergisi"nin açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, kentte yeni bir işitme engelliler okulu yapacaklarını söyledi.

Öğrencilerin yaptığı resim sergisi ve diğer faaliyetleri çok beğendiğini ifade eden Arslan, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimiz burada el emeği ve göz nurunu sergilemektedirler. Bu uygulama okulumuz, ilimiz için çok önem taşıyor. Burada çocuklarımız kendi ayakları üzerinde durabilmenin ve bir şeyler yapabilmenin heyecanını yaşıyor. Dolayısıyla Engelliler Günü'ne uygun olarak açtığımız bu sergi, gerçekten çok güzel. Çocuklarımıza gerçekten çok güzel eserler kazandırmışlar. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Özellikle engelli çocukların eğitim dışı kalmaması için çalışma yürüttüklerini vurgulayan Arslan, kentte engelli çocukların okulsuz kalmaması için önümüzdeki yıl bir işitme engelli okulu yapacaklarını bildirdi.

Arslan, daha sonra 16-21 yaş kategorisinde Türkiye üçüncüsü olan down sendromlu Halil İbrahim Süzgeç ile masa tenisi oynadı.

Açılışa, Belediye Başkan Yardımcısı Tarık Mirze, Eğitim Bir-Sen Muş Şube Başkanı Mahir Barışan, okul müdürleri, veliler ve çok sayıda davetli katıldı.

Son Güncelleme: 17.05.2016 16:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.