29 Şubat 2016 Pazartesi 18:23
Muş'ta Halk Oyunları Yarışması Yapıldı

Muş'ta Okul Sporları ve Kulüplerarası Halk Oyunları Yarışması yapıldı.

İl Milli Eğitim ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürlüklerinin işbirliğiyle Atatürk Spor Salonunda düzenlenen yarışma, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) tarafından çeşitli illerden görevlendirilen hakemlerin gözetiminde gerçekleşti.

Etkinlikle ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, yarışların kültürün gelişmesine büyük katkı sağladığını söyledi.

Arslan, "Bu etkinlik, kültürümüzü gelecek nesillere aktarmada önemli. Okullarımızda bu tür etkinlikler çocukların fiziksel gelişimine de önemli katkı sunmakta" diye konuştu

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal ise halk oyunlarına yoğun ilgi olduğunu söyledi.

Kartal, "İl genelinde yapılan yarışmaya okullara arası yıldızlarda 7, kulüplerde 7 takım katıldı. Bu yarışmada dereceye giren ekibimiz ileri ki tarihlerde ilimizi diğer illerde temsil edecek" dedi.

Son Güncelleme: 01.03.2016 11:20
Anahtar Kelimeler:
MuşHalk Oyunları
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.