23 Ocak 2016 Cumartesi 13:33
Muş'ta 'İşaret Dili' Kursuna Yoğun İlgi

 Muş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce açılan işaret dili kursuna vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Öğretmen ve bazı kurum memurlarının da katıldığı ve 120 saat süren eğitimin ardından kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifika verileceği bildirildi.

AA muhabirine açıklama yapan Halk Eğitim Müdürü Vedat Beyazduman, işaret dili eğitimi alan kursiyerlerin toplum içinde engelli vatandaşlarla iletişim kurabileceklerini ve bu açıdan kursun çok önemli olduğunu söyledi.

Bir sene usta üreticilerce verilen işaret dili kursuna yoğun talep olduğunu anlatan Beyazduman, "Talep edenlerin arasında kamuda çalışan öğretmen, doktor ve hemşireler bulunmakta. Kursun temel amacı engelli vatandaşlarımızla daha iyi iletişim kurabilmek. Çünkü bu toplumumuzun bir gerçeği. Etrafımızda işitme engelliler var onlarda kamuda hizmet almakta. Dolayısıyla bu insanlarla iyi şekilde iletişim kurmak gerekiyor" dedi.

Kursa şu anda 75 kursiyerin katıldığını açıklayan Beyazduman kursa talebin arttığını, önümüzdeki günlerde tekrar talepleri değerlendireceklerini ifade etti.

Beyazduman, "Kurs sonunda başarılı olan kursiyerlerimize sertifika veriyoruz" dedi.

Muş Devlet Hastanesi Çocuk Servisinde görev yapan Dr. Tarkan Aykılap ise "Kursa katılmamın asıl amacı, işitme engelli hastalara yardımcı olmak ve onlarla daha rahat iletişim kurabilmek. Onların şikayetlerini daha iyi anlayabilmek adına kursa başladık. Çok da güzel gidiyor. Halk Eğitim Merkezine böyle bir kurs açtığı için teşekkür ederiz" dedi.

Son Güncelleme: 23.01.2016 13:38
Anahtar Kelimeler:
MuşIşaret Dili Kursu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.