27 Temmuz 2016 Çarşamba 10:58
Muş'ta Kilim Dokuma Kursu

Muş'ta Aile ve Sosyal Hizmetler, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) ile Halk Eğitim Merkezi İl müdürlüklerinin işbirliğinde dezavantajlı kadınlara yönelik açılan kilim dokuma kursu devam ediyor.

Sosyal Destek (SODES) Projesi kapsamında nisan ayında açılan kursa, 20 kadın devam ediyor.

Kurs sorumlusu Birsen Umer, yaptığı açıklamada, kursiyerlerin hem meslek edindiklerini hem de aile ekonomisine katkıda bulunduklarını söyledi.

Kaybolmaya yüz tutan kilim ve halı dokuma sanatını Muş’ta yeniden canlandırmayı amaçladıklarını belirten Umer, "Kurs genç kız ve ev hanımlarının sosyalleşmesi açısından önemli. Kursa katılanlar meslek sahibi olarak ekonomik özgürlüklerini kazanıyor." dedi.

Genç kız ve kadınların kilim dokuma kursu sonucunda evlerinde tezgah kurarak bu mesleği devam ettirme şansına sahip olduklarını vurgulayan Halk Eğitim Merkezi Usta Öğreticisi Şenay Şener ise kursiyerlerin evlerine kurdukları tezgahla iş sahibi olduğunu belirtti.

Halı, kilim, seccade ve minder ürettiklerini ifade eden Şener, "Kursiyerlerimiz tezgahlarda üretecekleri ürünleri satarak, hem aile bütçelerine katkı sağlayacak hem de çeyizlerini hazırlama imkan bulacak. Ayrıca dokuma sanatı da gelişecek." dedi.

Son Güncelleme: 27.07.2016 11:01
Anahtar Kelimeler:
KursMuşKilim Dokuma
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.