31 Mart 2016 Perşembe 18:28
Muş'ta Kosgeb Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

 Muş'ta Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) İl Müdürlüğünce Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) üyelerine yönelik "KOBİ Gelişim Destek Programı" hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Muş TSO Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, girişimcilere orta, yüksek ve ileri teknoloji KOBİ'lerde kapasite geliştirme, geleneksel imalat sanayi, KOBİ'lerin de katma değerin artırılması yönünde bilgi verildi.

KOBİGEL kapsamında 300 bin liralık destek verileceğini belirten KOSGEB Muş İl Müdürü Kenan Mergen, proje teklif çağrılarına, imalat sanayinin yüksek- orta yüksek ve düşük-orta düşük teknoloji düzeyinde faaliyet gösteren işletmelerin başvuruda bulunabileceğini söyledi.

KOBİGEL-KOBİ gelişim destek programı kapsamında ilan edinilen proje teklif çağrılarına yönelik proje hazırlayan KOBİ’lerin, kurul tarafından yapılan değerlendirmede destekleme kararı alması durumunda destekleneceğini aktaran Mergen, şöyle konuştu:

"KOBİ’lerin kapasitelerinin geliştirilmesi, rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesi amacıyla ülke genelinde hazırlanacak projeler, proje destek üst limiti geri ödemesiz 300 bin lira ve geri ödemeli 500 bin lira, toplamda 800 bin lira olarak desteklenecektir. Geleneksel imalat sanayi KOBİ’lerinde Katma Değerin Arttırılması Teklif Çağrısıyla, gelişmekte olan bölgelerde geleneksel imalat sanayi KOBİ'lerinin ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin artırılması, rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesi amacıyla hazırlanacak projeler, 3. 4. 5. ve 6. bölgelerde proje destek üst limiti geri ödemesiz 200 bin lira ve geri ödemeli 400 bin lira olmak üzere toplamda 600 bin lira olarak desteklenecektir. İmalat sanayi KOBİ'lerine, proje kapsamında yerli makine, teçhizat alması durumunda yüzde 15 oranında ekstra destek verilecektir."

Son Güncelleme: 31.03.2016 20:36
Anahtar Kelimeler:
MuşTanıtımTOPLANTIKOSGEB
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.