10 Mart 2016 Perşembe 12:28
Muş'ta 'Mehmet Akif Ersoy'u Anlamak' Konulu Konferans Verildi

Malatya İnönü Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim Gezer, Muş'ta "Mehmet Akif Ersoy'u Anlamak" konulu konferans verdi.

Öğretmeneevi Konferans Salonunda öğrencilere yönelik verilen konferansta konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Anadolu’da yetişen iyi insanları tanımak gerektiğini söyledi.

Milli eğitimin temel kanun gereği genç insanları ideal ve mükemmel insan olma yolunda yetiştirme, kendileri, çevreleri, aileleri ve memleketinize faydalı birey olmasını amaçladığını ifade eden Arslan, "Bu amaçla bu tür programları tertip ediyoruz. Sizlerin hem akademik başarı anlamında hemde iyi, örnek, kendisine ve çevresine faydalı insan anlamında yetişmeniz gerekmektedir. Tabi iyi insan olmak içinde Anadolu'da yetişen iyi insanları tanımamız gerekir. Bu anlamda Kurtuluş Savaşında özellikle İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif'i tanımanız gerekir" diye konuştu.

Konferansa konuşmacı olarak katılan İbrahim Gezer ise, şöyle konuştu:

"Eğer İstiklal Marşımızı anlamak istiyorsak, öncelikle Mehmet Akif Ersoy'u anlamamız gerekiyor. İstiklal Marşı'nı anlamak, Mehmet Akif Ersoy'dan geçer. Akif'i anlamadan, İstiklal Marşını anlamak mümkün değildir. Marş sıradan bir insan tarafından yazılamaz, bu mümkün değil. Dil, din, ırk gözetmeksizin toplumun tüm kesimine hitap edecek eser olduğunu görürüz."

Konferansa, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Muş'ta

Muş'ta

Muş'ta

Muş'ta

Son Güncelleme: 20.08.2016 16:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.