16 Mart 2016 Çarşamba 02:33
Muş'ta Nevruz Uyarısı

Muş Valiliği, nevruz etkinliklerinin 21 Mart günü dışında ve izin alınmadan yapılması halinde "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu" hükümlerince işlem yapılacağını açıkladı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Muş Nevruz Komitesi'nce yapılan basın açıklamasında gerçekle bağdaşmayan, tehdit içeren ve tamamen provokasyona yönelik ifadelerin yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Nevruz Komitesi'nin, nevruz kutlamaları için valiliğe dilekçe verdiği ve kendilerince belirlenen kutlama gününe 2 gün kala valilik tarafından olumsuz cevap verildiği yönündeki basın açıklamaları tamamen iftiraya dönük ve asılsızdır. Valilik makamına 8 Mart'ta yapılan başvuruda eksik evrak olduğu bildirilen tertip komitesi, bu evrakı 9 Mart'ta tamamladı. Valilikçe oluşturulan komisyon tarafından yapılan değerlendirmede, komitenin 17 Mart Perşembe günü 11.00-16.00 saatleri arasında İstasyon Meydanı'ndaki kutlama talebi nevruz günü olan 21 Mart'tan farklı bir tarihte olması nedeniyle uygun görülmedi. Nevruz şenliklerinin 21 Mart'ta kutlanmasına yönelik talep olması halinde bunun valilikçe değerlendirileceği yönünde karar alındı."

Kararın, Nevruz Tertip Komitesi'ne tebliğ edilmek üzere 10 Mart'ta resmi yazı yazıldığı ancak komitenin bu yazıyı almadığı belirtilen açıklamada, tertip komitesi başkanına sözlü olarak tebliğ edilen yazının, dilekçede belirtilen adrese postalandığı duyuruldu.

Muş Nevruz Tertip Komitesi'nin, tebligatı kasten geciktirmeye çalıştığı ve söz konusu basın açıklamasında kamuoyunu yanlış bilgilendirip, kentteki huzur ve güven ortamını baltalamak için provokatif eylem içine girdiği kaydedilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Valiliğimizin tüm iyi niyetli çabalarına rağmen 21 Mart nevruzu istismar etmek suretiyle masum insanlarımızın terörize edilmeye çalışıldığı, halkımızın devletine karşı eylemlerde kullanılmak üzere kışkırtıcı söylemlerde bulunulduğu üzülerek müşahede edilmiştir. 13 Mart Pazar günü PKK'lı canlı bomba tarafından gerçekleştirilen eylem sonucu 37 masum insanımız hayatını kaybetmiş, birçok vatandaşımız da yaralanmıştı. Türkiye bu acı olayı yaşarken Muş'ta Nevruz Tertip Komitesi adı altında açıklama yapan kişi veya kişilerin bu provokatif söylemlerine Muşlu hemşehrilerimizin itibar etmeyeceklerine, anne ve babaların çocuklarına sahip çıkarak art niyetli kişi veya grupların istismarına mahal vermeyeceklerine inanıyor ve tüm halkımızı sağduyulu olmaya davet ediyoruz."

Muş Nevruz Tertip Komitesi'nce planlanan etkinliklerin 21 Mart günü yapılması halinde valilik tarafından gerekli kolaylık sağlanacağı duyurulan açıklamada, valilik tarafından daha önce belirtildiği gibi nevruz etkinliklerinin, olağan tarihi 21 Mart dışında ve izin alınmadan yapılması halinde, bu toplantı, gösteri ve etkinliklerin kanunsuz ve izinsiz olacağından "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu" hükümlerince işlem yapılacağı kaydedildi.

Son Güncelleme: 16.03.2016 19:25
Anahtar Kelimeler:
MuşKutlamaNevruz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.