04 Kasım 2015 Çarşamba 15:18
Mus'ta Organ Bağışı Haftası

Muş Sağlık Müdürü Dr. Serdal Türkoğlu, hayat kurtarma anlamında, bağışlanan sağlıklı her organın önemli olduğunu bildirdi.

Türkoğlu, Organ Bağışı Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, organ bağışının önemine vurgu yaptı.

Herkesin organlarını bağışlayarak kronik organ yetmezliği olan birçok hastaya yaşama şansı verebileceğini hatırlatan Türkoğlu, şunları kaydetti:

"Organ bulunmadığında bu hastalar için ne yazık ki tek sonuç ölümdür. Böbrek hastalarının diyaliz makinesi sayesinde yaşamaları mümkünse de bu yaşam, makineye bağlı olduğundan tahmin edebileceğinden çok daha zordur. Bu durumdaki hastalarda yaşam süreci belirgin ölçüde kısalır. Yaşanılan ömrün ise hayat kalitesi her geçen süreyle azalır. Bu şekilde süren bir hayat, yakınınızın gözlerinin önünde erimesi ve elinizden hiçbir şey gelmemesi kadar acı bir tecrübe mümkün değildir. Öbür taraftan organ nakli yapıldığında hastalar içimizden herhangi birisi kadar sağlıklı bir konuma gelir ve hayat kaliteleri yükselir."

Ülkede organ bağışının yaygınlaşmasının önündeki en büyük engelin yanlış bilgiler olduğunu belirten Türkoğlu, "Organ bağışı için yaş sınırı yoktur. Kullanılacak organa göre organın yaşı belli bir risk oluştursa da yarını göremeyecek alıcılar için her yaşta ve koşuldaki organları kullanabilmek mümkün olabilir" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 04.11.2015 15:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.