28 Mart 2015 Cumartesi 18:32
Muş'ta seçim güvenliği toplantısı

MUŞ (AA) - Seçim güvenliği toplantısı, Vali Vedat Büyükersoy başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilikteki toplantıda konuşan Büyükersoy, ülkenin tamamında olduğu gibi Muş'ta da genel seçimlerin huzur ve güven ortamı içerisinde geçmesini arzu ettiklerini söyledi.

Demokraside seçim sandığının, demokrasinin namusu olduğunu, bu namusun da iyi korunmasının vazifeleri olduğunu hatırlatan Büyükersoy, sandık çevresinde ve sandık alanında görev alan güvenlik birimleri ile tüm personelin bilgi sahibi olması gerektiğini ifade etti.

Seçimlerin bir demokrasi şöleni olduğunu ve bu şölende insanların mutlu ve huzurlu olmasının en büyük temennileri olduğunu kaydeden Büyükersoy, şöyle konuştu:

"Seçimlerde, kendi hür irademizle, bizleri yönetecekleri, temsil edecekleri seçiyoruz. Böyle bir durumda eğer oyuna hile katacak, oyunda taraf tutacak bir tavır sergilersek, önce şölene zarar getirmiş oluruz ki buna da kimsenin hakkı yoktur. Görevimiz seçim takviminin başladığı tarihten itibaren seçimin yapılıp, sandıkların seçim kuruluna teslim edilmesine kadar güvenliğin sağlanmasıdır. Özellikle belirtmek isterim ki ilin valisi olarak başta ben ve maiyetimde çalışan bütün arkadaşlarımız, bu seçimlerin, demokratik, hukuk nizamına uygun, tarafsızlık içinde gerçekleşmesi adına, güvenlik açısından gereken her şeyi yapmaktayız ve yapacağız. Ülkemizde bulunan tüm siyasi partilerin bizim partilerimiz olduğunu da özellikle ifade etmek istiyorum. Seçme ve seçilme hakkı, kişinin en temel hak ve özgürlüklerindendir. Bizler kişilerin bu haklarını özgür iradeleri ile kullanması için gerekli güvenlik tedbirlerini aldık ve almaya devam edeceğiz. Bu konu da herkesin hassasiyet göstereceğine inancım tamdır."

Toplantıya, Vali Yardımcısı Ercan Öter, İl Jandarma Komutanı Jandarma Pilot Kurmay Albay Osman Nuri Çevik, İl Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan, ilçe kaymakam ve jandarma komutanları katıldı.

Son Güncelleme: 28.03.2015 18:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.