24 Temmuz 2016 Pazar 11:13
Muş'ta Şehitler İçin Dua Edildi

Hasköy ve Bulanık ilçesinde yaşayan vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini lanetyerek, girişim sırasında hayatını kaybeden şehitler için dua etti.

Bulanık ve Hasköy'de yaşayan vatandaşlar, bir yandan yaşanan darbe girişiminin başarısız sonuçlanmasına sevinirken, bir yandan da şehit düşenler için üzülüyor.

Girişimi, "Hain ve alçakça" olarak nitelendiren Hasköy İlçe Belediye Başkanı Mürsel Özen, darbe planının ilk duyulduğu anda tüm Hasköy halkının sokaklara indiğini hatırlattı.

Özen, "Gerçekten yapılmak istenen alçakça darbe planına karşı milletimizin milli iradenin devletinin yanında Cumhurbaşkanının, hükümetinin yanında dimdik ayakta durmuştur. Bu senaryoları ve bu alçak planları yaparken, bu insanların unuttuğu bir tek şey var İslam'ın önderi Hz. Peygamber rehberi Kur'an olduğunu unuttukları için her türlü planın bertaraf olacağını farkında değillerdi. Hasköy halkı bu darbeye karşı ilk 2 gününde Hasköy sokaklarında kendi ilçesine kendi halkına sahiplenmiştir. Daha sonraki nöbetleri de Muş Belediyesi meydanında Muş halkı ile birlikte demokrasi nöbetine başlamış ve devam etmektedir." diye konuştu.

Çocuklar ve torunlarıyla birlikte yaklaşık 90 nüfusunu Cumhurbaşkanı ve devletine feda ettiğini belirten Maşallah Şenermen ise halk olarak darbe girişimini lanetlediklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Biz halk olarak kesinlikle bu darbeye karşıyız. Gerektiği taktirde hiç evimize gitmeden gece gündüz demokrasi nöbetimizi tutmaya hazırız. Hiçbir zaman devletimizi yalnız bırakmayacağız, Meclisimizi bıkmayacağız. Kökümüzü kazana kadar direneceğiz. Bu yolda canımızı vermeye hazırız. Benim 90 nüfusum var ve bunu feda etmeye hazırım. Vatanımızı bu alçakları teslim etmeyiz."

Bulanık ilçesinde yaşayan diğer vatandaşlar da, geçmişte yapılan darbelerin hiç kimseye bir faydası olmadığını ve herkesin zarar gördüğünü belirterek, darbe girişiminde bulunanları kınadıklarını ifade etti.

Son Güncelleme: 05.08.2016 17:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.