17 Mart 2016 Perşembe 10:53
Muş'ta Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı nedeniyle Muş Müftülüğü mesaj yayımladı.

Müftülük İl Başvaizi Abdulhak Akpolat, mesajında, birlik ve beraberliğin önemini vurguladı.

"Milletçe birlik ve kardeşlik duyguları içinde yaşadığımız müddetçe, tarihimizi Çanakkale Zaferi gibi zaferlerle süsleyeceğimizden hiç şüpheniz olmasın" diyen Akpolat, tarihte mümtaz bir yere sahip olan Çanakkale Zaferinin, fedakarlığın zirvesini, azim ve kararlılığın önemini, milli değerlere bağlılığın tezahürlerini, iman ve inanç dolu sinelerin nasıl birlikte çarptığını gösteren olağanüstü bir kahramanlık destanı olduğunu belirtti.

Akpolat, mesajında şunları kaydetti:

"Asırlar boyu dünyaya hükmetmiş bir milletin çocukları olarak, ecdadımızın ruhunu gururla ve samimiyetle taşıdığımızı bir daha göstermiş olmak, hakkın ve hakikatin tecellisi için gayret sarf etmek, hatta gerektiğinde mukaddesat için hiç çekinmeden canını feda edebilmek, bu milletin mayasındaki değerleri bize anlatmaktadır. Çanakkale Zaferi, iman dolu sinelerin karşısında düşmanların nasıl mağlup olduğunu hatırlatan, hakkı tutup kaldıranların nasıl galip olduğunu anlatan bir derstir. Geçmişten ibret alarak, Çanakkale ruhunu canlı tuttuğumuz müddetçe ulaşamayacağımız hedef, başaramayacağımız iş, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir problem olmayacaktır. Tarihi şan, şeref ve büyük zaferlerle dolu olan bizler, mukaddesatımızı korumak için el ele, gönül gönüle vererek bu uğurda can ve malımızı feda etmeliyiz. Milletçe birlik ve kardeşlik duyguları içerisinde yaşadığımız müddetçe, tarihimizi Çanakkale Zaferi gibi zaferlerle süsleyeceğimizden hiç şüphemiz olmasın."

Son Güncelleme: 17.03.2016 17:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.