11 Nisan 2016 Pazartesi 13:38
Muş'ta Şeker Pancarı Ekimi Sürüyor

Muş Şeker Fabrikası Müdürü Nizamettin Güler, ilde pancar ekiminin 18 bin dekar alanda gerçekleştirildiğini söyledi.

Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde 6 bin çiftçinin 2016 -2017 kampanyası çerçevesinde 100 bin dekar alanda pancar ekimi yapacağını bildirdi.

Bu yılki kotanın 472 bin 500 ton olduğunu ve çiftçilerin bugüne kadar 18 bin dekar alanda pancar ekimi yaptığını anlatan Güler, "Ancak havaların zaman zaman yağışlı geçmesi dolayısıyla pancar ekiminde aksamalar yaşanmakta. Bu yıl önceki yıllara oranla fabrikamıza yaklaşık 100 civarında fazla kota tahsis edilmiştir. Buna göre 462 ton pancar alamı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz ve bundan yaklaşık 340 bin ton pancar işleyerek bundan 44 bin ton kristal şeker, 95 bin ton yaş küspe ve 13 bin ton melas elde etmeyi tahmin ediyoruz." diye konuştu.

Güler, fabrikanın ekonomik anlamında kente büyük katkı sağladığını dile getirerek fabrikanın yaklaşık 300 bin kişinin faydalandığı bir sanayi kuruluşu konumunda bulunduğunu söyledi.

Bu yıl pancara verilen kota ve fiyatın çok uygun olduğu anlatan çiftçi Remzi Özmen ise, "Havaların güneşli geçmesi ile birlikte pancar ekimine başladık. Bu yıl pancara verilen fiyat çok uygun. Bu açıdan 100 dönüm alanda pancar ekimini gerçekleştireceğim. Bu yıl yaklaşık 20 gün erken pancar ekimine başladık." dedi.

Son Güncelleme: 11.04.2016 20:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.