18 Mart 2016 Cuma 23:43
Muş'ta Sokakta Çalışan Veya Suça Sürüklenen Çocuklar

Muş Valiliği, kent genelinde sokakta çalışan veya suça sürüklenen çocuklara yönelik çalışma yürütüldüğünü duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, çocukların sokakta çalıştırılmaları ve yaşamalarının kaynağının büyük oranda yoksulluk ve yetişkinlerin olumsuz tutumlarından kaynaklandığı belirtildi.

Sağlıksız aile ortamında yetişen çocuğun eğitimine önem verilmediği, aile bütçesine katkıda bulunması beklendiği, yaşına uygun olmayan ruhsal, fiziksel sağlığını tehlikeye sokan işlerin yanı sıra madde bağımlılığı kazanmasına neden olacak işlerde çalıştırıldığı ifade edilen açıklamada, şu değerlendirmede bulunuldu:

"İlimizde de sokakta çalışan veya suça sürüklenen çocuklarımız için çalışmalar start almıştır. Muş'ta 60 çocuk ve aileleri hakkında Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzce gerekli inceleme ve değerlendirme yapılmış ve bu çocuklar hakkında birtakım tedbirler alınmıştır. Ayrıca bu çalışma dışında suça sürüklenmiş çocuklar hakkında mahkemece alınan danışmanlık hizmetleri yine Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzde görevli uzmanlarca sunulmaktadır. Bu kapsamda ilimizde 88 çocuğumuza danışmanlık hizmeti verilmektedir."

"Ben Mutlu, Annem Geleceğimden Mutlu" ve "Sevgi Kapısı" projeleri kapsamında 25'i sokakta çalışan olmak üzere 85 çocuğun çeşitli kültürel ve sosyal faaliyetlerden faydalandığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"223 çocuğumuzun topluma faydalı bireyler olarak yetişmeleri ve zararlı alışkanlıklardan kurtulmaları amacıyla çalışmalar yapılmış ve yapılmaya devam edilecektir. Biz devlet olarak geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı ve gençlerimizi ülkeyi yeni baştan yüceltecek, gönül coğrafyamıza sahip çıkacak ve bu coğrafyada akan kan ve gözyaşına 'dur' diyebilecek nesiller olarak görüyoruz. Onların en iyi şekilde yetişmeleri için çaba sarf ediyoruz. Çocuklarımızı madde bağımlılığı ve sokaklardaki tehlikeden korumak üzere tedbirler alıyoruz. Çocuklarımız sokakta çalışmak yerine değerler eğitimi ile donanmış vizyon sahibi olsun istiyoruz."

Son Güncelleme: 19.03.2016 09:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.