22 Temmuz 2016 Cuma 04:23
Muş'ta Şükür Namazı Kılındı

Muş'ta Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri darbe girişimine tepki amacıyla demokrasi nöbetine devam eden vatandaşlar, şükür namazı kıldı.

Belediye Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, tekbir getirerek slogan attı.

Şükür namazı kılmalarının ardından valilik önüne kadar yürüyen vatandaşlara hitap eden Muş Valisi Seddar Yavuz, milli iradeye yönelik hain girişime karşı halkın göstermiş olduğu tepki ve direnişin her türlü takdirin üstünde olduğunu söyledi.

Muş'un devletine, milletine, bayrağına, meşru hükümetine ve Cumhurbaşkanı'na sahip çıktığını belirten Yavuz, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bağımsızlığına sahip çıkıyor. Bu, bir bağımsızlık savaşıdır. Bunu net ve kesin olarak ilan etmek istiyorum. Türkiye'yi bir sömürge ve Ortadoğu ülkesi haline getirmek isteyen hainlere karşı 79 milyon vatan evladı tek yürek, tek bilek meydanları dolduruyor. Dolasıyla bu hadiseyi böyle görmek lazım. O yüzden de tüm vatandaşlarımızın siyasi görüşü her ne olursa olsun, bugün sahip çıktığımız şey bağımsızlığımız, onurumuz, haysiyetimiz, şerefimiz, namusumuz ve bayrağımızdır. Bunu herkes böyle bilsin. İşte bu düşünce ile bugün Muşlu kardeşlerimiz meydanlarda."

Yavuz, darbe yanlılarının yine halkı tehdit eden, korkutan açıklamalara devam ettiklerini anlatarak, "Efendim, bugün geliyoruz. Biz de diyoruz ki gelin. Gelirseniz göreceğiniz var. O yüzden bugün oluşturulan bu sevgi ve direniş gerçekten her türlü takdirin üstündedir. Kesinlikle meydanları boş bırakmayın. Benim çağrımı bekleyin. Herhangi bir şey olursa ben çağrı yapacağım ama şu anda her şey benim kontrolüm altında." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Feyat Asya da "Bugün hepimiz birlikte saf tutarak gariplerin ve mağdurların bugün cezaevlerinde ve nezaretlerde hesap veren zalimlere karşı bu halkın kurtuluşuna vesile olduğumuz için Allah huzurunda hep birlikte şükür namazı kıldık." diye konuştu.

 

Son Güncelleme: 05.08.2016 17:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.