14 Kasım 2015 Cumartesi 08:30
Muş'ta, Suriye'ye un toplama kampanyası devam ediyor

 

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Konferans Salonu'nda bir araya gelen Muş İHH, Özgür Der, Memur-Sen, Selam-Der, Bilge-Der, İlim Yayma Cemiyeti ve Muş İlim İrfan İhsan Derneği temsilcileri, "Suriyeli çocuklar için bir çuval un da sen bağışla" kampanyasının açılışını yaptı.

İHH Muş Şubesi Başkanı Hasan Konuşuk, İHH İnsanı Yardım Vakfı'nın başlattığı kampanyaya destek olacaklarını söyledi.

Suriye'de 2011 yılından bu yana devam eden iç  savaş sonucunda yaklaşık 350 bin kişinin hayatını kaybettiğini bildiren Konuşuk, şöyle devam etti:

"6,5 milyon insan kendi ülkesinde mülteci konumuna düşerken, 4 milyon kişi ülkesini terk etmek zorunda kaldı. İç savaş sebebiyle kaçarak sınır bölgelerine sığınanlar, yardımlarımıza duydukları ihtiyaç her geçen gün artıyor. Suriye'de korunmaya ihtiyacı olan insan sayısı 13,5 milyona ulaştı. Son 10 aydı bu rakam 1,2 milyon arttı. Yardıma muhtaçların 6 milyonunu çocuklar oluşturuyor. Bunun yanında son günlerde Türkiye'ye 2 milyon 600 bin civarında mülteci giriş yapmıştır."

Suriye'de süren saldırılardan İHH İnsanı Yardım Vakfı'nca kurulan fırınlarda un stokunun bitmek üzere olduğunu bildiren Konuşuk, İHH'nın Suriye'de ve sınır bölgelerindeki 16 kampta faaliyet gösterdiğini ifade etti.

Konuşuk, "Bu kamplarda 50 bin kişilik yiyecek, giyecek barınma ve bakım yapmaktadır. 10'nu mobil olmak üzere çok sayıdaki fırın da günde 2 milyon ekmek üretmektedir. Bunun yanı sıra lojistik merkezleri ve depoları bulunmaktadır. Kentteki stklar, resmi kurumlar ve değerli Muş halkı olarak, Suriye halkının bu dramına sessiz kalmayacağız. Un kampanyamız ocak ayı sonuna kadar devam edecektir" diye konuştu.

Son Güncelleme: 14.11.2015 08:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.