17 Nisan 2015 Cuma 18:26
Muş'ta tandır ekmeği geleneği sürüyor

MUŞ  - Muş'taki köylü kadınlar, tandırda ekmek pişirme geleneğini sürdürüyor.

Muş'un Savaşçılar köyünde tandır ekmeği yapan 7 çocuk annesi Hatice Bilici, bir çuval unu bir hafta ekmek yaparak tükettiklerini söyledi.

Tandır evlerinde kadınların dayanışma içinde olduklarının bildiren Bilici, "Köydeki kadınlar olarak, imece usulüyle her gün bir evin ekmeğini pişiriyoruz. İşimiz çok zor. Çünkü sadece ekmek pişirmiyoruz, diğer işleri de yapıyoruz. Ayrıca tandırda ekmek pişirmek için bir araya gelen kadınlar bir dayanışma içinde oluyor. Çünkü biri hamuru açarken biri de ekmeği tandırda pişiriyor" dedi.

Kadınlardan Tuba Karasu ise yılda yaklaşık aldıkları 150 teneke buğdayı öğüterek un hazırladıklarını ifade etti.

Karasu, "Tandır ekmeği yapmadığımızda fırından günde 15 fırın ekmek almak zorundayız. Tandır ekmeği hem bereketli hem de sağlıklı. Tadı daha lezzetli oluyor. Yüz yıllardır bu gelenek devam ediyor. Biz de büyüklerimizden aldığımız bu geleneği devam ettiriyoruz" diye konuştu.

Son Güncelleme: 17.04.2015 18:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.