11 Nisan 2015 Cumartesi 15:15
Muş'ta TARSİM eğitim toplantısı

MUŞ (AA) -aa_picture_20150409_5002312_web.jpg

Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Çolakoğlu, Türkiye'nin dünyada 7., AB'de ise birinci büyük tarımsal ekonomiye sahip ülke olduğunu, tarım alanları bakımından da dünyada 18, AB'de de yine birinci olduğunu söyledi.

Çolakoğlu, il nüfusunun yüzde 61'inin kırsalda yaşadığını, 819 bin 600 hektar arazi varlığının yüzde 42’sinin tarım, yüzde 34’ünün mera, yüzde 11,5’inin ise çayırlardan oluştuğunu anlattı.

İnşaatına devam Alparslan 2 Barajı ve Muş Ovası Sulama Projesi'nin bitmesiyle beraber Muş Ovası'nda sulanacak tarım arazisinin yüzde 49,43’e çıkacağını belirten Çolakoğlu, şöyle konuştu:

"İstenmeyen ve de teknik tedbirlerle önlenemeyen risklerden kaynaklanan deprem, sel, dolu gibi doğal olaylara karşı dünyada Tarım Sigortası Sistemleri geliştirilmiştir. Ülkemizde, 1957 yılından itibaren bitkisel ürünlerde geleneksel ve dolu riskine karşı sigorta yapmalarıyla başlamıştır. Sektörün özelliği dolayısıyla, bağımsız bir yasal zeminin oluşturulamamasının yanı sıra, bugünkü gibi etkili bir teşvik sisteminin olmaması da, istenen başarıya ulaşılmasında kısıtlayıcı bir faktör olarak önemli rol oynamıştır."

Toplantıya, Vali Vedat Büyükersoy, Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Çolakoğlu, kamu kurum amirleri ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Son Güncelleme: 11.04.2015 15:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.