14 Nisan 2016 Perşembe 11:03
Muş'taki Asılsız İhbarlar 112 Çalışanlarını Bezdirdi

Muş 112 Acil Sağlık Hizmetleri Komuta Kontrol Merkezi çalışanları, asılsız ihbarlar ve gereksiz çağrılar nedeniyle gün içinde gerçek vakalara ulaşmada zorluklar yaşıyor.

112 Acil Sağlık Hizmetleri Komuta Kontrol Merkezi Müdür Gülnur Tek, yaptığı açıklamada, asılsız ihbarların 112 hattını ve çalışanlarını gereksiz yere meşgul ettiğini söyledi.

Günde 3 bin ile 5 bin arası asılsız çağrı aldıklarını belirten Tek, "Gelen telefonlarda kimisi şarkı söylüyor, kimisi de çalışanlarla sohbet etmek için arıyor. Asılsız çağrılar nedeniyle çalışanlar zor durumda kalıyor. Bundan böyle çağrı merkezi sayfasına düşen numaralar hakkında gerekli yasal işlemleri başlatacağız." dedi.

Gerçek ihbar sayısının az olduğunu ve asılsız ihbarlar nedeniyle gerçek ihbarlara ulaşmakta zorlandıklarını ifade eden Tek, bunun için gerekli önlemleri alacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Merkeze asılsız ihbarda bulunan kişiler, ilk etapta Kabahatler Kanununa göre 250 lira para cezasına çarptırılacak. Daha sonra aynı numaradan değişik zamanlarda arandığı takdirde 250 liranın iki katı şeklinde cezai işlem uygulanacak. Vatandaşlarımız, 'biz aramadık, haberimiz yok' diyemeyecekler. Aradıkları takdirde numaraları çağrı merkezimizin sayfasına yansıyor. Zaten gelen binlerce asılsız çağrı, çalışanlarımızı zor durumda bırakıyor. Asılsız ihbarla ilgili cezai işlemlere 1 Nisan'dan itibaren başladık."

Son Güncelleme: 09.09.2016 11:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.