18 Mart 2016 Cuma 23:28
Muş'taki Nevruz Etkinliğine kimse toplanmadı

 Muş Valisi Seddar Yavuz, Nevruz Bayramı'nı bahane ederek provokatör girişimlerde bulunmak isteyenlere Muş halkının itibar etmediğini bildirdi.

Vali Yavuz, yaptığı yazılı açıklamada, nevruz kutlamalarını sabote etmek isteyenlere karşı Muş halkının sağduyulu tavır takındığına dikkati çekti.

Nevruz Bayramı'nı eylemlere dönüştüren art niyetlilerin olduğunu belirten Vali Yavuz, "Maalesef nevruzu ülkemizde bir bayram olmaktan çıkartıp her yıl provokatif eylemlerin yapıldığı bir güne dönüştürmek isteyen art niyetli, bu millete düşman mihraklar, yine ilimizde provokatif çağrıda bulunmuşlardı. Nevruz Bayramı'nı bahane ederek provokatif girişimlerde bulunmak isteyenlere Muş halkı itibar etmemiştir. Bu art niyetli kişi ya da kişiler onca propaganda ve çabalarına rağmen hiç kimseyi toplayamamışlardır. Muş kendine yakışanı yaptı. Bu şehir merhum Alparslan’ın ve kutlu askerlerin ruhaniyetinin dolaştığı mukaddes bir şehirdir" ifadelerini kullandı.

Çocuklarını şer odaklarının kirli oyunlarından uzak tutan ailelere ayrı ayrı teşekkür eden Yavuz, şunları kaydetti:

"Biz milletimizin huzuru ve güveni için çalışıyoruz. Hiç kimsenin hak ve hukukunu engellemek gibi bir niyet içerisinde değiliz. Bu provakatörler nevruzu bahane ederek 21 Mart’a kadar yine ilimizde ve ilçelerimizde bunu deneyeceklerdir ama başarılı olma şansları yoktur. Muşlu kardeşlerimiz bu kutlu şehre ve kadim medeniyetimize uygun davranışlar sergiliyorlar. Bu da bizi ayrıca ziyadesiyle mutlu ediyor."

Son Güncelleme: 19.03.2016 09:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.