18 Mayıs 2016 Çarşamba 17:53
Muş'taki Tarihi Mezarlığın Tahrip Edildiği İddiası

Bulanık ilçesinin Mollakent köyündeki Selçuklu dönemine ait tarihi mezarların, define avcıları tarafından tahrip edildiği öne sürüldü.

Köy Muhtarı Sami Tokuş, yaptığı açıklamada, define avcılarının gece bir çok tarihi mezarı kazıdığını söyledi.

Köyde çok sayıda tarihi mezarlık bulunduğunu belirten Tokuş, tarihi varlıkların tüm köye ait olduğunu ve devletin bu yapıları sahiplenmesini beklediklerini ifade etti.

Tokuş, "Mezarların defineciler tarafından tahrip edilmesi ve tarihimizin yok olması içimizi acıtıyor. Yıllardır Vakıflar Müdürlüğüne yaptığımız müracaatlar sonuç vermedi. En azından çevre düzenlenmesiyle alanın koruma altına alınması lazım. Mezarlıkların yakınında tarihi bir camimiz var. Önceki yıllarda bir onarım yapıldı ama halen birçok eksiklikleri var." diye konuştu.

Muş Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri de Mollakent'te bulunan tarihi eserlerin Van Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nca tescil yapılarak koruma altına alındığını bildirdi.

Yetkililer, "Köyde tarihi önem taşıyan mezarlar tek tek tescillenerek koruma altına alınmıştır" dedi.

 

Son Güncelleme: 19.05.2016 20:28
Anahtar Kelimeler:
BulanıkTarihi Mezar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.