11 Nisan 2015 Cumartesi 12:30
Muş'taki tarihi Ulu Cami ibadete açıldı

MUŞ  - Muş'ta, Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilen tarihi Ulu Cami ibadete açıldı.

Vakıflar Bölge Müdürlüğünce 2,5 yıl önce restorasyonuna başlanılan Ulu Cami'de uzun bir aradan sonra ilk cuma namazı kılındı.

İbadete açılan camide Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, hutbe okuyarak, cuma namazı kıldırdı.

Hutbede, camilerin Allah'ın evi olduğuna vurgulayan Polat, camilerin, şehirlerin en önemli özellikleri arasında yer aldığını söyledi.

Polat, "Peygamber Efendimiz, bir yerin şehir olması için orada ilk olarak mescit inşa ettirirdi. Çünkü mescitler şehirler için çok önemlidir. Kubbeler gökyüzünü tanımlar. Onun için mescitler insanlığın üzerini bir gökyüzü gibi kaplar. Mescitler dinimizde çok önemlidir" dedi.

Bitlis Vakıflar Bölge Müdür Vekili Sait Sancar, restorasyon çalışmalarının 2,5 yıl sürdüğünü anımsattı.

Sancar, "2013 yılında restorasyon çalışmalarına başladık. Aslında daha erken bitirmemiz gerekiyordu. Çalışma esnasında ortaya çıkan farklı uygulamalarla proje revize edildi ve çalışmalarda gecikme yaşandı. Restorasyona yaklaşık 800 bin lira harcandı" diye konuştu.

Önümüzdeki günlerde caminin resmi açılışını yapacaklarını ifade eden Sancar, kentteki Alaattin Bey Camisi'nin de ibadete kapatılarak, restorasyona alınacağını bildirdi.

Son Güncelleme: 11.04.2015 12:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.