22 Nisan 2016 Cuma 15:58
Muş'taki Terör Operasyonları

Muş'ta terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 36 kişiden 7'si tutuklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, bölücü terör örgütünü yardım ve yataklık yapan şahıslara yönelik 20 Nisan'da yapılan çalışmalarda Bulanık ilçesinde aralarında Belediye Başkanı Figen Elden Yaşar, BDP İl Genel Meclisi üyesi Seyithan Akkaya ve DBP İlçe Eş Başkanı Selvi Kaya'nın da bulunduğu 29 kişinin gözaltına alındığı hatırlatıldı.

Açıklamada, şüphelilerden 6'sının işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildiği ve bunlardan 3'ünün tutuklandığı belirtildi.

Hasköy ilçesinde yapılan operasyonlarda ise gözaltına alınan 3 kişinin çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı kaydedilen açıklamada, il merkezinde gözaltına alınan 4 kişiden de birinin tutuklandığı bildirildi.

Bu arada Bulanık ilçesindeki operasyonda gözaltına alınan Belediye Başkanı Yaşar, BDP İl Genel Meclisi üyesi Akkaya ve DBP İlçe Eş Başkanı Kaya'nın da aralarında bulunduğu 23 kişinin işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

- Hapis cezası bulunan öğretmen tutuklandı

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda, hakkında Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesince, "Terör örgütü üyesi olmak ve propagandasını yapmak" suçundan 4 yıl 8 ay kesinleşen hapis cezası bulunan bir ortaokulda görevli kadın öğretmen de tutuklandı

Valilik açıklamasında, "Bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde teröristlerle mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecektir." ifadesi yer aldı.

 

 

Son Güncelleme: 22.04.2016 17:25
Anahtar Kelimeler:
MuşTerör Operasyonu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.