23 Nisan 2016 Cumartesi 10:18
Muş'taki Terör Operasyonu 11 kişi tutuklandı

Bulanık ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyonda aralarında İlçe Belediye Başkanı Figen Elden Yaşar, BDP İl Genel Meclisi üyesi Seyithan Akkaya ve DBP İlçe Eş Başkanı Selvi Kaya'nın da bulunduğu 11 kişi daha tutuklandı. Tutuklanan şüpheli sayısı 14'e yükseldi.

Alınan bilgiye göre, İlçe Cumhuriyet Başsavcılığınca terör örgütüne yardım ve yataklık yapan kişilere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 20 Nisan'da İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen operasyonda gözaltına alınan aralarında Belediye Başkanı Yaşar, BDP İl Genel Meclisi üyesi Akkaya ve DBP İlçe Eş Başkanı Kaya'nın da bulunduğu 23 şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki sorguları sonrası tutuklanma talebiyle mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Yaşar, Akkaya ve Kaya'nın aralarında bulunduğu 11 şüpheli tutuklandı, 12 kişi serbest kaldı.

Soruşturma kapsamında dün adliyeye çıkarılan 6 kişiden 3'ü tutuklanmıştı. Böylelikle tutuklanan şüpheli sayısı 14'e yükseldi.

 

 

Son Güncelleme: 29.08.2016 13:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.