14 Nisan 2016 Perşembe 10:23
Muş'taki Terör Operasyonu Hemgin Koçer Etkisiz Hale Getirildi

Muş Valiliği, Hasköy ilçesinde terör örgütü PKK'nın sözde "Garzan Eyaleti" yönetiminde yer alan ve "yeşil" listeyle aranan "Hemgin Koçer" kod adlı Cemil Ateş'in etkisiz hale getirildiği operasyona ilişkin, bölge halkının desteğiyle teröristlerle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, 49. Komando Tugay Komutan Yardımcılığı ve İl Jandarma Komutanlığı birliklerce Hasköy ilçesine bağlı Büvetli köyü kırsalında 12-13 Nisan 2016'da gerçekleştirilen operasyonda, bölücü terör örgütünün sözde "Garzan Eyaleti" tepe yönetiminde yer alan ve 1 milyon lira ödül konularak "yeşil" listeyle aranan "Hemgin Koçer" kod adlı Cemil Ateş'in M-16 silahı ve Kandil'le irtibatta kullandığı telsiziyle ölü olarak ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"2 teröristin ölü, 1 teröristin sağ ele geçirildiği operasyonda, keskin nişancı dürbünüyle birlikte 1 M-16 piyade tüfeği ve 5 şarjör, 2 Kaleşnikof piyade tüfeği, 10 şarjör ve 120 fişek, 5 el bombası, 145 makineli tüfek mühimmatı, 8 şarjör kütüklüğü, Kandil ile günlük görüşmek için uzun menzilli büyük telsiz, dürbün, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 100 metre kablo ve 30 pil, video kayıt cihazı, fotoğraf makinesi, bölücü terör örgütü radyo yayınlarıyla talimat almak için kullanılan radyo, 3 sırt çantası, 3 örgüt kıyafeti, havadan tespiti güçleştirmek için kullanılan 2 şemsiye, yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi."

Valilik açıklamasında, "Bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde teröristlerle mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecektir." ifadeleri yer aldı.

Son Güncelleme: 29.08.2016 13:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.