18 Eylül 2015 Cuma 19:09
Muş'taki terör örgütü pkk operasyonu

Muş Valisi Seddar Yavuz, Varto ilçesinde terör örgütü PKK'nın sözde "şehitlik" olarak adlandırdığı bölgede yapılan operasyonların devam ettiğini söyledi. 

Yavuz,terör örgütü PKK'nın kamp alanı olarak kullandığı bölgeye 17 Eylül'de hava destekli operasyon başlatıldığını anımsattı.

Kulan köyü yakınlarında oluşturulan sözde "şehitlik" alanı civarındaki yapılarda, teröristlerce kurulan sözde mahkemelerde, vatandaşların sorguya alınıp cezalandırıldığını belirten Yavuz, vatandaşların huzur ve güvenliği için bölgeye operasyon gerçekleştirildiğini vurguladı.

Bazı yayın kuruluşlarında "mezarlara saldırı yapıldığı" yönündeki haberlerin asılsız olduğunu ifade eden Yavuz, "Mezarların kutsalından istifade ederek alçak bir yol izlemişlerdir. Operasyonda mezarlıklara hiçbir şekilde dokunulmadı. Bazı yayın kuruluşlarında mezarların yıkıldığı yönündeki haberler yanlıştır, iftiradır" dedi. 

Yavuz, bölgede devam eden operasyonun boyutunun daha sonra açıklanacağını kaydetti.

Son Güncelleme: 18.09.2015 19:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.