27 Ocak 2016 Çarşamba 18:03
Muş'tan Almanya'ya Taş İhracı

  Vali Seddar Yavuz, kentte doğal taş kesimi ve işlemeciliği yapan ve yurt dışına taş ihraç eden Biltaş Beton'u gezdi.

Çalışmalar hakkında firma sahibi Kerem Aydoğdu'dan bilgi alan Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, ısı yalıtımı özelliği olan Muş taşının özellikle Avrupa'da, dış ve iç kaplamada kullanıldığını söyledi.

Valilik desteğiyle firmanın belirli bir aşamaya geldiğini aktaran Yavuz, "Daha büyük imkan sağlayarak ihracata yönelmek ve bu taşı iç piyasada daha fazla tanıtmak arzusundayız" dedi.

Şehre değer katan herkesin yanında olduklarını belirten Yavuz, devletin bütün imkanlarını seferber ettiklerini kaydetti.

Bilim ve Sanayi Bakanlığının Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde hangi tür yatırımların yapılacağı ve hangi alanların desteklenmesi gerektiğine dair valiliklerden rapor istediğini hatırlatan Yavuz, "Tüm yatırımcılarımızı huzur kenti Muş'a davet ediyoruz. Çünkü Muş yatırıma müsait" dedi.

Biltaş Beton firma Sahibi Kerem Aydoğdu, ilk kez Almanya'ya 23 ton Muş taşı ihraç ettiklerini belirtti.

Aydoğdu, Münih'te de bir satış pazarı açtıklarını vurgulayarak kış sezonu sonunda Münih'e de ihracat yapacaklarını anlattı.

Muş taşının ısı yalıtımı özelliği nedeniyle Avrupa ülkelerinde yoğun ilgi gördüğünü kaydeden Aydoğdu, "Başta Almanya olmak üzere, Avusturya ve Fransa'da pazar alanımızı kurduk. Muş'a yılda 2-3 milyon avro girdi sağlayacağız. Ancak kapasite yükseldiği takdirde daha da artış olacak" diye konuştu.


 

Muş'tan Almanya'ya Taş İhracı

Muş'tan Almanya'ya Taş İhracı

Muş'tan Almanya'ya Taş İhracı

Muş'tan Almanya'ya Taş İhracı

Son Güncelleme: 27.01.2016 20:45
Anahtar Kelimeler:
MuşIhracatMuş Taşı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.