31 Mayıs 2016 Salı 11:38
Okulun Duvarları Kırlangıçlara Yuva Oldu

Yaşadıkları tren istasyonunun yıkılmasıyla yuvasız kalan yüzlerce kırlangıç, üç katlı okulun duvarlarını kendilerine yeni yuva yaptı.

Eralan köyündeki tren istasyonunun yıkılmasıyla uzun yıllardır barındıkları yuvalarından olan kırlangıçlar, köydeki okulun çatı saçaklarına ve pencere oyuklarına yaptıkları yuvalarla öğrenci ile öğretmenlerin ilgi odağı oldu.

Dersliklerinin penceresinden kuş sesi eksik olmayan öğrenciler, beslenme çantalarındaki ekmek parçalarını pencere denizliklerine bırakarak kuşları besliyor.

Eralan Ortaokulu öğretmenlerinden Kamil Yolcu, tren istasyonunun yıkılmasıyla kuşların, okul binasına göç ettiğini söyledi.

Kırlangıçların okula ayrı bir güzellik kattığını ifade eden Yolcu, şöyle konuştu:

"İki yıl önce kuşların okula göçü başladı. Her yavrulama mevsiminde okulumuzda yoğun kuş sürüsü görülüyor. Biz bu durumdan gayet memnunuz, okulumuza neşe veriyorlar, öğrencilerimiz bu kuşları besliyor. Bu sayede çocuklara hayvan sevgisini ve merhamet duygusunu aşılıyoruz. Kanadı kırılmışsa alıyorlar tedavi etmeye çalışıyorlar. İlk defa yavrulayan kırlangıçlar genelde doğup büyüdükleri yerin yakınlarına yavruluyorlar. Bu nedenle sadece iki yılda yüzlerce kırlangıca ev sahipliği yapan okulumuzda, yuva sayısı her yıl iki katına çıkacak. Zamanla okulda bulunan yuva sayısı binlere çıkacak."

Öğrencilerden Pelin Yiğit de, "Ben ve arkadaşlarım kuşları çok seviyoruz. Bazen sınıflarımıza giriyorlar ama biz hiç rahatsız olmuyoruz. Evden getirdiğimiz ekmek parçalarını cam kenarına bırakarak beslemeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Son Güncelleme: 03.06.2016 15:56
Anahtar Kelimeler:
MuşOkulKırlangıçlar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.