22 Ocak 2016 Cuma 15:18
Rahatsızlanan Çocuk Saatler Sonra Hastane Kaldırıldı

 Varto'da olumsuz hava koşulları nedeniyle mahsur kaldığı köyde fenalaşan 9 yaşındaki çocuğu, ekipler 5 saatlik çalışmanın ardından hastaneye ulaştırdı.

Yoğun kar ve tipi yüzünden ulaşımın sağlanamadığı Güzeldere köyünde yüksek ateş ve kusma şikayeti bulunan 9 yaşındaki İlkay Kızılkaya'nın yakınları, durumu sağlık ekiplerine bildirdi.

İlçeye yaklaşık 43 kilometre uzaklıktaki köyde mahsur kalan çocuğu kurtarmak için sağlık ve il özel idaresi karla mücadele ekipleri çalışma başlattı.

Kar kalınlığının yaklaşık 1 metreyi bulduğu bölgede ekipler, köye ulaşmak için zorlu bir mücadele yürüttü. İş makinelerinin açtığı yolda ilerleyen sağlık ekipleri saatler sonra Kızılkaya'ya ulaşarak, ilk müdahaleyi köyde gerçekleştirdi.

Ekiplerin 5 saat süren çalışması sonucu İlkay Kızılkaya, Varto Devlet Hastanesine ulaştırıldı.

Kızılkaya'nın babası Turhan Kızılkaya, köylerinin yolunun kar ve tipi nedeniyle kapalı olduğunu belirterek, "Yardım çağrımıza kayıtsız kalınmadığı için çok mutluyuz. Allah devletimizden razı olsun" dedi.

İlçe Özel İdare Şefi Medeni Karasu Karlıova da hava şartlarından dolayı çok zorluk çektiklerini ancak kendilerini en çok asılsız ihbarların etkilediğini belirterek, "Bugün gittiğimiz dokuzuncu vaka ancak bunların yarısı asılsız çıktı" diye konuştu.

Son Güncelleme: 23.01.2016 13:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.