08 Nisan 2015 Çarşamba 18:53
Savaşçılar köyünde heyelan tehlikesi

MUŞ - Muş merkeze bağlı Savaşçılar köyünde her yıl ilkbaharda yağışlarıyla meydana gelen heyelanın, ev ve tarım arazilerine zarar verdiği bildirildi.

Köy muhtarı Abdurrahman Bilici, gazetecilere yaptığı açıklamada, özellikle ilkbaharda yağışlardan dolayı köyün bir çok yerinde ve evlerde çöküntüler oluştuğunu söyledi.

Yağışlarla köydeki tepelerde oluşan heyelanların evlere ve arazilere zarar verdiğini ifade eden Bilici, şöyle konuştu:

"Yollarımız her yıl yapılmasına rağmen, çöküntü ve kaymanın önüne geçilmiyor. Köylüler olarak köyün buradan alınıp başka bir bölgeye taşınmasını istiyoruz. Bu konuda devletimizin bize yardımcı olmasını istiyoruz. Heyelan dolayısıyla köylüler tedirgin. İnsanlar bu korkuyla nereye kadar yaşayacaklar. Sıkıntını giderilmesi için ilgili yerlere müracaatta bulunduk. Ancak şu ana kadar bir sonuç alamadık. Köyün afet kapsamına alınmasını istiyoruz."

Son Güncelleme: 08.04.2015 18:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.