17 Mart 2016 Perşembe 12:38
Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Asya, mesajında, "Çanakkale zaferi, zamanın en güçlü ordularına karşı inanç, iman, vatan sevgisi, birlik ve beraberlik duyguları ile vermiş olduğumuz ve dünya tarihine adımızı altın harflerle yazdırdığımız bir kahramanlık mücadelesidir" dedi.

Canlarını feda ederek bu ülkeyi miras bırakan aziz şehitleri, şükran ve rahmetle andıklarını belirten Asya, Çanakkale Zaferinin tarihte önemli bir dönüm noktası olduğunu kaydetti.

Asya, mesajında şunlara yer verdi:

"Milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlık destanlarından birinin yazıldığı Çanakkale, tarihten silinmek istenen, bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen, vatanını canı pahasına nasıl savunduğunu gösteren, kader birliği etmiş dili, rengi, etnik kökeni farklı vatan evlatlarının şehit düştüğü yerdir. Üzerinde yaşadığımız topraklar, vatan, bayrak ve millet sevgisiyle şehit ve gazi olan, isimli isimsiz tüm kahramanlarımızın bugünkü nesillere armağanı ve ebediyete kadar koruyacağımız yegane varlığımızdır. Onlar, onurlu duruşları ve insanüstü mücadeleleriyle hürriyet ve istiklalimizin ölümsüz sembolleri olmuşlardır. Bu yüksek manevi ruh ve milli şuur, milletimizin ve ordumuzun tarih boyunca güçlü orduları dize getirmesini mümkün kılmıştır."

18 Mart 1915 günü tüm imkansızlıklara rağmen bir destan yazıldığını kaydeden Asya, genç, yaşlı ülkenin her köşesinden gelerek milli ve manevi değerleri için hayatını ortaya koyan kahramanların kazandığı bu eşsiz zafer sayesinde, tüm dünyanın milletin yeniden dirilişine şahitlik ettiğini bildirdi.

Asya, "Şüphesiz Çanakkale gurur abidesi olduğu kadar bir hüzün abidesidir. Milletimiz şehitlerinin ve gazilerinin değerini daima bilmiştir. Onları asla unutmamıştır ve unutmayacaktır. Tarihiyle övünen, kahramanlarıyla gurur duyan nesiller olarak, şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkacağız. Birlik ve beraberlik içinde hedeflerimize hep birlikte yürümeye devam edeceğiz. Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 03.09.2016 16:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.