04 Nisan 2016 Pazartesi 11:08
Şehitleri İçin Halk Oyunları Festivalini İptal Ettiler

Muş Alparslan Üniversitesinde (MŞÜ) bugün gerçekleştirilecek "1. Halk Oyunları Festivali", Muş'tan Şırnak'a terör örgütü PKK ile mücadele için giden ve şehit olan uzman çavuş için iptal edildi.

MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, yaptığı yazılı açıklamada, Muş'taki Jandarma Özel Harekat Taburunda görev yapan ve görevle gittiği Şırnak'ta şehit olan Uzman Çavuş Sami Saygın için festivali iptal ettiklerini duyurdu.

Üniversite yönetimi olarak, festivalin sadece yarışma kısmının icra edilmesine karar verdiklerini belirten Polat, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemize barış ve huzur dolu günlerin gecikme yaşanmaksızın gelmesini temenni ediyorum. Önümüzdeki yıl bu organizasyon, çok daha geniş katılımla icra edilecektir. Muş'un tanıtımı ve gündeme gelmesi için bu tür etkinlikleri son derece önemsiyorum. İlimizdeki tüm kamu kurum ile sivil toplum kuruluşlarının desteklerini her zaman yanımızda hissediyoruz. Bu da çalışmalarımızı olumlu yönde teşvik ediyor."

Jandarma Uzman Çavuş Saygı, Şırnak'ın Dicle Mahallesi'nde devam eden operasyonda teröristlerin açtığı ateş sonucu ağır yaralanmış ve kaldırıldığı Şırnak Asker Hastanesinde şehit olmuştu.

Son Güncelleme: 04.04.2016 19:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.