24 Mayıs 2016 Salı 15:23
Sur'da Hdp Heyetine Gösterilen Tepki

Muş Valisi Seddar Yavuz, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde HDP heyetine gösterilen tepkiye ilişkin, "HDP-PKK artık sokakta yürüyemez hale gelmiştir çünkü bölge insanına zulüm etmişlerdir, bölge insanın hayatını her geçen gün yaşanmaz hale getirmişlerdir." dedi.

Muş İMKB Anadolu Lisesinde 81 ilin kültürüne ait ürünlerin bulunduğu "Çemberimde Gül Oya" başlıklı serginin açılışında konuşan Yavuz, "gençlerin hendeklere gömülmesine vatandaşların izin vermemesi gerektiğini" belirtti.

"Kürtçülük" yapacak diye Kürtleri hendeklere gömenleri milletin yok edeceğini söyleyen Yavuz, şöyle konuştu:

"HDP-PKK artık sokakta yürüyemez hale gelmiştir çünkü bölge insanına zulüm etmişlerdir, bölge insanın hayatını her geçen gün yaşanmaz hale getirmişlerdir. Okula gidecek çocukların kapılarına bunlar bombalar yerleştirmiş, insanların evlerini başlarına yıkmışlardır. Biz insanları yaşatmak üzere bir sistem kuruyoruz. Bu hain zihniyet ise vatandaşlarımızı, gençlerimizi sürekli ölüme ve meçhule sürüklüyor. 'Ben bu ülkeyi böleceğim' diyorsunuz. Bu ülkeyi yedi düvel bölemedi. Bölmek istiyorsanız, sizi o hendeklere gömeriz. Biz bu bayrağı indirtmeyiz, ezanı da minarelerden asla dindirtmeyiz. Herkes haddini bilecek, birlik ve kardeşliğimize devam edeceğiz."

Yavuz, konuşmasının ardından sergideki ürünleri inceledi.

Son Güncelleme: 24.05.2016 18:31
Anahtar Kelimeler:
Vali Yavuz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.