17 Aralık 2015 Perşembe 21:15
Suriyeli sığınmacıların hayatta kalma mücadelesi

Muş'a gelen Suriyeliler, kış şartlarının etkisinin artmasıyla yaşamlarına zor koşullarda devam ediyor.

Suriye'nin Halep kentinden gelerek Türkiye'ye sığınan iki aile, Kültür Mahallesi'nde aylık 250 liraya kiraladıkları eski bir evde yaşam mücadelesi veriyor.

Mehmet Ali Nebi, yaptığı açıklamada, kardeşi Hüseyin Nesi ile Halep'ten kaçarak Muş'a geldiklerini, burada da vatandaşların yardımıyla zor koşullarda yaşam mücadelesi verdiklerini söyledi.

İş imkanı bulmaları halinde çalışmak istediklerini söyleyen Nebi, şu anda boyacılık yaptığını, ancak boyacılıktan aldığı 5-10 liranın yakacak ve ev kirasına yetmediğini ifade etti.

Havaların soğumasıyla büyük sıkıntı yaşadıklarını hatırlatan Nebi, "Hiçbir şeyimiz yok, mağduruz. Ayda 250 lira ev kirası veriyoruz. Devlet bir kez kömür verdi. Bunun dışında müracaat ettiğimiz halde hiçbir yardım alamadık. Burada hayırsever komşularımızın yardımıyla ayakta durmaya çalışıyoruz. Ne iş olursa olsun çalışmak istiyoruz. Çünkü ekmek alacak paramız dahi yok. Yakacak ihtiyacımız var" diye konuştu.

Ailelere gıda ve giyim yardımı getiren Hayriye Ballı ise bütün hayırseverlerin, savaştan canlarını kurtarmak için gelen Suriyelilere destek olmasını istedi.

Son Güncelleme: 17.12.2015 21:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.