13 Mayıs 2016 Cuma 17:53
Sütlüce Köyünde İçme Suyu Sorunu

Sütlüce köyünde, borcu ödenmeyen su deposunun elektriği kesilince susuz kalan köylü kadınlar, sorunlarına çözüm bulamayan eşlerine ve muhtara tepki gösterdi.

Merkeze bağlı 8 bin nüfuslu Sütlüce köyündeki su deposunun 7 yıldan bu yana elektrik faturası ödenmeyince köye faizi ile birlikte 400 bin liralık borç çıkarıldı ve köylülerin ödeme yapmaması üzerine deponun elektriği bir kez daha kesildi.

Elektrik kesintisinin ardından suların akmadığı köyde, özellikle kadınlar zor durumda kaldı. Köyün yakınındaki Devlet Demiryoluna ait kuyudan evlerine bidonlarla su taşıyan kadınlar, su deposunun borcunu ödemeyen eşlerine ve muhtara tepki gösterdi.

Kadınlardan Yağmur Koç, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir yıldır su sorunlarının devam ettiğini söyledi.

Koç, "10 gündür suyumuz yine kesik. Bidonlarla günde 3-4 kez su taşıyoruz. Banyo yapamıyor, çamaşırlarımızı yıkayamıyoruz. Eğer erkekler bu işin üstesinden gelemiyorsa bize yetkili 2 kişi verilsin. Biriken su borcunu toplayalım. Artık bıktık su taşımaktan. Yeter bu kadar rezilliği çektik. Kadınlar olarak Sayın Valimizden bu konuya çözüm bekliyoruz." diye konuştu

Bir bidon su almak için saatlerce sıra beklediğini anlatan Koç, çocuklarıyla sefil ve perişan olduklarını kaydetti.

Koç, "8 aylık bebeğim var mama yapacak su bulamıyorum. Çamaşırlarımızı 30 yıl önceki yöntemle kazanlar kurarak elle yıkamak zorunda kalıyoruz. Günlerce banyo yapamıyoruz." dedi.

Vahide Aydemir ise yaklaşık 7 yıldan bu yana ödenmeyen faturalar nedeniyle sularının sürekli kesildiğini ifade etti.

Aydemir, "Su akmadığı için çamaşırlarımızı komşularımızla yardımlaşarak yıkamak zorunda kalıyoruz. Hangi çağdayız. Devletimiz bize bu konuda yardımcı olmasını istiyoruz." diye konuştu.

Faizi ile birlikte 400 bin lira su borçlarının bulunduğunu anlatan Köy Muhtarı Hasan Öztürk, "Faturayı ödemek için kimseden para alamıyoruz. Burada 5 okul ve 3 cami var. Vatandaşımız su olmadığı için abdest alamıyor, banyo yapamıyor. Devletin buna bir çözüm bulması lazım. Burada her gün vatandaşlarla su yüzünden kavga ediyorum. Vatandaşımız haklı olarak tepki gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 14.05.2016 17:23
Anahtar Kelimeler:
MuşIçme Suyu Sorunu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.