02 Temmuz 2015 Perşembe 10:22
Tarihi Alaaddin Bey Cami onarılıyor

MUŞ  - Muş'ta, tarihi Alaaddin Bey Cami'nin onarım çalışmaları devam ediyor.

Muş Müftüsü Recep Uzun, yaptığı açıklamada, 18. yüzyılda dönemin Valisi Alaaddin Bey tarafından inşa edilen caminin, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce onarıma alındığını söyledi.

Çalışmaların kasım ayında sona ereceğini aktaran Uzun, hayırsever bir vatandaş tarafından cami yanındaki arsanın hibe edildiğini belirterek bu alana kadın ve erkekler için abdesthane yapılacağını kaydetti.

Tarihi eser statüsünde olan camide itinalı bir çalışma yürütüleceğini belirten Uzun, "Mülkiyeti Vakfılar Genel Müdürlüğü'ne ait olan tarihi cami, uzun yıllara rağmen ihtişamlı bir şekilde ayakta durmayı başardı. Uzun zamandan beri onarımı yapılmadığı için tahrip olan bazı kısımları tadilattan geçirilecek" diye konuştu.

Hacı Şeref Camisi'nde de onarım çalışması yapıldığını hatırlatan Uzun, istimlak sıkıntısı nedeniyle bu camideki onarımın önümüzdeki yıl bitirileceğini dile getirdi.

Tarihi Alaaddin Bey Cami onarılıyor

Tarihi Alaaddin Bey Cami onarılıyor

Tarihi Alaaddin Bey Cami onarılıyor

Tarihi Alaaddin Bey Cami onarılıyor

Son Güncelleme: 02.07.2015 10:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.