12 Mayıs 2016 Perşembe 15:13
Tarlasındaki Ürünleri Satarak Çocuklarını Okutuyor

Çüğürlü köyünde yaşayan 7 çocuk annesi Nejla Yeşilyayla (45), arazisine ektiği sebze ve meyveyi satarak aile bütçesine katkıda bulunuyor.

Yeşilyayla, çiftçiliğe Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce 3 yıl önce verilen "çilek desteği" ile başladığını söyledi.

Yeşilyayla, o günden sonra çiftçiliği severek yaptığını belirterek, "kadın çiftçi" olarak Muş'u Adana ve İstanbul'da temsil ettiğini ifade etti.

Verilen destekle tarlasındaki ürünün bakım, gübreleme ve hasadını yaptığını anlatan Yeşilyayla, "Tarlamda yetiştirdiğim ürünü kentteki manav, marketlere satıyorum. Buradan elde ettiğim gelirin tamamını çocuklarımın eğitimine harcıyorum." diye konuştu.

Ev kadınlarının günlerini verimli geçirmesi ve heba etmemesi gerektiğini belirten Yeşilyayla, onlara çiftçilik yapmalarını tavsiye etti.

Yeşilyayla, "Devlet çiftçilikle uğraşmak isteyenlere çok ciddi destek veriyor. Ancak bu iş sadece cesaret gerekiyor. Kadınlar hazır lokma beklemesin. Ailelerine katkı sağlamak istiyorlarsa çiftçilik yapsınlar. Eşim memur. Aldığımız para çocuklarımızı okutmaya yetmiyordu. Çiftçilik yaparak hem çocuklarımı okutuyor hem aile bütçesine katkı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 12.05.2016 20:36
Anahtar Kelimeler:
MuşKadın çiftçi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.