12 Mart 2016 Cumartesi 17:23
Telefonla Konuşmak İçin Dağa Çıkıyorlar

Muş'a bağlı Kayaşık köyünde yaşayan vatandaşlar, GSM şebekelerinin yetersizliği nedeniyle cep telefonlarıyla konuşabilmek için, çareyi yüksek tepelere çıkmakta buluyor.

Kentten 35 kilometre mesafedeki 45 hane ve 550 nüfuslu Kayaşık köyünde ikamet eden köylüler, cep telefonlarıyla konuşmak için köyden 1,5 kilometre uzaklıktaki tepeye çıkıyor.

Köy muhtarı Veysi Bilen, gazetecilere yaptığı açıklamada, köyde yıllardır aynı sorunu yaşadıklarını söyledi. Defalarca ilgili yerlere yaptığı müracaatlardan bugüne kadar hiçbir olumlu sonuç alamadığını belirten Bilen, şöyle konuştu:

"Köyümüzde cep telefonu şebekeleri çekmiyor. Vatandaşlar yakınları ve ya askerdeki çocuklarıyla konuşmak için köyümüzden yaklaşık 1,5 kilometre mesafedeki yüksek yerlere çıkmak zorunda kalıyor. Kimisi de telefonla konuşabilmek için elektrik direği ve ya ağaca tırmanıyor. Bu nedenle zaman zaman sıkıntılar yaşıyoruz. İlgili firmalardan buraya GSM şebekelerini kurmalarını istiyoruz. Köylüler olarak kendilerine her konuda yardımcı olmaya hazırız."

Köyde yaşayan Sırrı Özcan ise köyde hemen herkesin cep telefonunun olduğunu ancak telefonu kullanamadıklarını ifade etti.

- Bazıları da direğe ve ağaca tırmanıyor

Özcan, "GSM operatörlerine defalarca dilekçe verdik ama bir şey yapmadılar. Herkesin telefonu var ama şebeke çekmeyince bir işe yaramıyor. Yakınlarımızla konuşmak için köyümüzden yaklaşık 1,5 kilometre uzaktaki dağa çıkıyoruz. Bazıları ise elektrik direğine veya ağaçlara çıkmak zorunda kalıyor. Bu açında çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Özellikle hastalarımız olduğu zaman hiçbir yere ulaşamıyoruz" diye konuştu.


Hasköy Kız Meslek Lisesinde okuyan Zozan Tanyeri, yarın YGS sınavına gireceğini, Yalova'ya giden matematik öğretmeni Zöhere Aksu'dan moral almak için dağa çıkarak cep telefonuyla konuştuğunu söyledi.

Son Güncelleme: 13.03.2016 12:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.