04 Ağustos 2015 Salı 20:12
Terör saldırıları, kan bağışını da etkiledi

MUŞ  - Son zamanlarda bölgede artan terör saldırılarının kan bağışı oranlarında da düşüşe neden olduğu bildirildi. 

Türk Kızılayı Muş Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Kenan Şeker, son dönemde yaşanan olayların kan bağışını da etkilediğini söyledi. 

Kan bağışı merkezleri olarak Türkiye'de günde 6 bin civarında kan bağışı aldıklarını, bu sayının ramazan öncesine kadar devam ettiğini belirten Şeker, şu anda kan bağış sayısının bin civarına kadar gerilediğini vurguladı.

Bağış oranlarının azalması nedeniyle depolardaki kan miktarının azaldığına dikkati çeken Şeker şöyle konuştu:

"Kan bağışı miktarını yükseltmek için yoğun bir çalışma başlattık. Amacımız vatandaşımızın kan ihtiyacını karşılamaktır ancak hava sıcaklıklarının artması ve bölgede yaşanan çatışma ortamı kan bağış sayılarımızda beklediğimiz hedeflere ulaşmamıza engel oldu. Biz Muş'ta ramazan ayından sonra askeri ekiplerimizi kampanyaya dahil etmeyi planlamıştık. Aynı zamanda ilçelerimizde ekipler göndermeyi planlıyorduk. Yaşanan sıkıntılardan dolayı bu çalışmayı da iptal etmek zorunda kaldık. Şu anda Muş merkezde kan bağışı alıyoruz. Olaylardan dolayı zaman zaman kan talebini karşılamakta zorlanıyoruz. Bu açında bütün halkımızı kan bağışına davet ediyoruz."

Terör saldırıları, kan bağışını da etkiledi

Terör saldırıları, kan bağışını da etkiledi

Terör saldırıları, kan bağışını da etkiledi

Son Güncelleme: 04.08.2015 20:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.