29 Aralık 2015 Salı 19:48
Tunceli Belediyesi'nde Toplu Sözleşme

Tunceli Belediyesi'nde çalışan 41 memuru kapsayan toplu sözleşme imzalandı. 

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası'nın (Tüm Bel-Sen) Tunceli Belediyesi'nde görev yapan 41 memura yönelik yürüttüğü toplu sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlanarak, taraflarca imza altına alındı. 

Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul, belediye toplantı salonunda düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, belediyenin imkanları doğrultusunda bir sözleşme yaptıklarını belirtti. 

Belediye olarak kadın erkek eşitliğine büyük önem verdiklerini ve toplu sözleşmede buna yer verdiklerini ifade eden Bul, şunları söyledi:

"İmzaladığımız sözleşmemizin diğer sendikalarla arasında ciddi farklılıklar var. Sözleşmenin 20. maddesinde belirtildiği gibi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nde kadın çalışanlar izinli sayılır. Yine Aşure Günü'nün öğlene kadar tatil edilmesi, çalışanın alkol, kumar gibi alışkanlıklar ile aile içi şiddet uyguladığı anlaşıldığı takdirde, sözleşmeden elde ettiği hak ve alacaklardan faydalandırılmayacak yine ayrıca çalışan birden çok eşli evlilik yapar ise sözleşmeden doğan haklardan faydalandırılmayacak."

Tüm Bel-Sen Tunceli Temsilcisi Mazlum Doğan da sendikal mücadeleyi sadece ücret boyutuyla değil demokrasi mücadelesi olarak gördüklerini söyledi.

İmzalanan toplu iş sözleşmesinin hayırlı olması temennisinde bulunan Doğan, "Bir ülkede ne kadar çok toplu sözleşme, ne kadar çok mukaveleler yapılırsa bu ülkenin demokrasisi o kadar gelişkindir" dedi. 

Tunceli Belediyesi'nde Toplu Sözleşme

Tunceli Belediyesi'nde Toplu Sözleşme

Son Güncelleme: 29.12.2015 19:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.