20 Nisan 2015 Pazartesi 19:36
Turizm Haftası

MUŞ  - Muş'ta Turizm Haftası törenle kutlandı.

Törende konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin, Muş'un turizm potansiyelinin geniş olduğunu söyledi.

Kente gelen yerli ve yabancı turistlerin kentin tarihi, kültürel ve doğa güzelliklerini görme imkanı bulduğunu ifade eden Çetin, şöyle konuştu:

"Muş'ta turizm istatistikleri incelendiğinde, turizm alanında sağlanan başarıların ülkemiz ortalamalarını yakaladığı görülmektedir. 2012 yılında ilimizde 177'si yabancı olmak üzere toplam 52 bin 567, 2014 yılında ise 75 bin 830 kişi konaklamıştır. İlimiz 2012 yılında toplam bir seyahat acentesi, 7 otel ve 352 yatak kapasitesine sahip iken, geçen yıl bu sayı 14 otel, 6 seyahat acentesi ve 834 yatak kapasitesine ulaşmıştır."

Ardından hafta çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Programa Vali Vedat Büyükersoy'un eşi Zehra Kadriye Büyükersoy, Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Turizm Haftası

Turizm Haftası

Turizm Haftası

Turizm Haftası

Son Güncelleme: 20.04.2015 19:37
Anahtar Kelimeler:
HaftasıTurizm
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.