09 Haziran 2015 Salı 17:39
Vali Büyükersoy, başarılı öğrencileri ödüllendirdi

MUŞ  - Vali Vedat Büyükersoy, Türkiye'de yapılan 6. Uluslararası Arapça Yarışmaları'nda dereceye giren Muş Ferabi İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerini ödüllendirdi. 

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmada başarılı olan öğrencileri makamında kabul eden Büyükersoy, öğrencileri altında ödüllendirdi.

Arapça bilen insanların sayısının artmasını arzu ettiklerini, bu nedenle düzenlenen etkinliklerin faydalı olacağına inandığını belirten Büyükersoy, şöyle konuştu:

"Son yıllarda ülkemize gelen Arapça'yı ana dili olarak konuşan kardeşlerimizin Türkiye'ye faydalı olabileceği kanaatindeyim. Bu ülkede İngilizce bilenler kadar Arapça bilenler olsaydı, Türkiye'nin Arap dünyasına olan ihracatı patlardı. Arapça bilenlerin sayısı arttıkça, Türkiye'nin en az Amerika, Fransa, İngiltere kadar Arap dünyasına ihracat yapabileceğine inanıyorum. Bu işin maddi yönü, bir de manevi yönü var. Manevi yönü, maddi yönünden çok daha önemli. O da bizler İslam dinine inanmış insanlarız. İslam'ın kitabı olan Kur'an-ı Kerim'i anlayabilmemiz için Arapça'yı öğrenmemiz gerekir."

Vali Büyükersoy, başarılı öğrencileri ödüllendirdi

Vali Büyükersoy, başarılı öğrencileri ödüllendirdi

Vali Büyükersoy, başarılı öğrencileri ödüllendirdi

Son Güncelleme: 09.06.2015 17:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.