27 Ağustos 2015 Perşembe 17:07
Vali Büyükersoy'un veda yemeği

MUŞ  - Valiler Kararnamesiyle merkeze alınan Muş Valisi Vedat Büyükersoy, kurum müdürleriyle veda yemeğinde bir araya geldi. 

Polis Evi'nde düzenlenen yemekte konuşan Büyükersoy, görevde bulunduğu süre içerisinde Muş halkının huzur içinde yaşaması için gece gündüz demeden çalıştığını söyledi.

Büyükersoy, "Acı tatlı günlerimiz oldu. Başarılarımız olduğu gibi başarısızlıklarımız da oldu. Eğitimden, sağlığa, spor tesislerinden, köy ve bağ yollarına kadar birçok alanda birlikte hizmet ettik. Muş halkının huzur içinde yaşaması için polisimiz ve jandarmamızla gece gündüz demeden çalıştık. Bütün bu hizmetler yapmamız gereken hizmetlerdi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

2002 yılında OHAL uygulamasının kaldırılmasıyla başlayan ve 2013 yılında belirgin hale gelen Çözüm Sürecinde bireysel haklarda devrim niteliğindeki değişiklikler yaşandığını aktaran Büyükersoy, şunları kaydetti:

"Her fırsatta sevincimizi dile getirdik, hukuk aleminde yapılan değişiklikler ile bireysel hak ve özgürlük alanında gerçekleştirilen düzenlemeler ile ülkemizin nasıl güçlendirdiğini dile getirdik. Diğer taraftan şiddete başvurmanın demokratik bir eylem olmadığını, hiçbir çağdaş ülkede yakıp yıkmanın, insanlardan haraç istemenin, molotof atmanın, insanları tehdit etmenin kabul edilemeyeceğini ve bu fiillerin Çözüm Süreci ile ilgisinin olmadığını ifade ettik. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' diye inandık. Siz değerli dostlarla tanışmamıza ve Muş'ta hizmet etmemize imkan sağlayan başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımıza ve İçişleri Bakanımıza teşekkür ediyor, hepinizi sevgiyle muhabbetle kucaklıyorum." 

Programa, Belediye Başkanı Feyat Asya, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Sönmez, Ağır Ceza Hakimi Mesut Şengül, İl Jandarma Komutanı Jandarma Pilot Kurmay Osman Nuri Çevik, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, İl Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan ve kurum müdürleri katıldı.  

Son Güncelleme: 27.08.2015 17:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.