23 Ekim 2015 Cuma 18:13
Vali Yavuz, muhtar ve vatandaşlarla görüştü

  Vali Seddar Yavuz, "Halk Buluşmaları" kapsamında, 7 muhtar ve 15 vatandaşla bir araya geldi.

Valilik Toplantı Salonu'nda ilk olarak muhtarlarla görüşen Vali Yavuz, yaptığı açıklamada, ilde 2015 yılında 704 projenin planlandığını söyledi.

Bu projelerden 330'u tamamladıklarını ve 169 projeninse devam ettiğini belirten Yavuz, projelerin toplam proje bedelinin 1 milyar 846 milyon 40 bin lira olduğunu açıkladı.

Muş'ta resmi açılışı yapılmayan 394 milyon liralık yatırım olduğunu anlatan Yavuz, şunları kaydetti:

"İl Milli Eğitim Müdürlüğünün resmi açılışını yapmadığımız 135 milyon liralık yatırımı bulunuyor. Üniversitemiz 62 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirmiş ve tesisler açılma aşamasına gelmiştir. Ayrıca Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Koordinatörlüğü hükümetimizin en önemli uygulamalarından biridir. Özellikle tarım ve kırsal kalkınmanın sağlanması bakımından önemli bir işlevi gören bu kurum, ilimizde 74 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirmiştir. Yine Sağlık Bakanlığımız modern bir devlet hastanesini ilimize kazandırmış ve ilçelerimizde de buna yönelik çalışmalar devam etmiştir. Şu anda 65 milyon lira harcanarak hizmetler gerçekleşmiştir. Bunun dışında Kredi Yurtlar Müdürlüğü 21, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz 5.4, Müftülüğümüz 8.8,  İl Özel İdaremizin 7, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz 2.6, kalkınma ajanslarımız 4.5 milyon liralık yatırımı gerçekleştirmiş ve açılışa hazır hale gelmiştir."

Yapılan çalışmaları yeterli görmediklerini kaydeden Yavuz, eksiklikleri belirlemeye çalıştıklarını ifade etti.

Muhtarların demokrasinin mihenk taşı olduğunu dile getiren Yavuz, "Sizlere büyük sorumluluk düşmektedir. Valilik olarak vatandaş odaklı ve hizmetkar devlet anlayışıyla hizmet etmeye gayret ediyoruz. Tüm muhtarlarımızla gruplar halinde görüşerek özelde köyümüzün, mahallemizin, genelde de ilimizin yaşam kalitesini yükseltmek maksadıyla sizlerle işbirliği içinde sorunları ve çözüm yollarını tespit etmek üzere bir araya geleceğiz" diye konuştu.

Daha sonra vatandaşlarla bir araya gelen Yavuz, devletin ancak vatandaşa hizmet ettiği, vatandaşını memnun ettiği sürece kutsal olduğuna inandıklarını söyledi.

Yavuz, "Vatandaşın sorununa arkasını dönen, dininden, etnik kökeninden dolayı ayırt eden, hakir gören anlayışı ayaklar altına alırız" dedi.

Toplantıya İl Özel İdare Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür ile İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan da katıldı.

Son Güncelleme: 23.10.2015 18:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.