08 Ekim 2015 Perşembe 18:25
Vali Yavuz, muhtarlarla bir araya geldi

 Muş Valisi Seddar Yavuz, bazı köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Yavuz, Valilik Toplantı Salonundaki toplantıda yaptığı konuşmada, muhtarların demokrasinin mihenk taşı olduğunu belirterek, köy ve mahallelerde yönetimin başı olarak kendilerine büyük sorumluluk düştüğünü anlattı.

Valilik olarak vatandaş odaklı ve hizmetkar devlet anlayışıyla çalışmaya gayret ettiklerini aktaran Yavuz, şöyle konutu:

"Tüm muhtarlarımızla gruplar halinde görüşerek, özelde köyümüzün, mahallemizin, genelde de ilimizin yaşam kalitesini yükseltmek maksadıyla iş birliği içinde sorunları ve çözüm yollarını tespit etmek üzere bir araya geleceğiz. Bildiğiniz üzere eğitim öğretim yılı başladı ve çeşitli illerden köylerinize, mahallelerinize, beldelerinize yeni atanan öğretmen arkadaşlar oldu. Bu arkadaşlarımıza her konuda yardımcı olmanızı istiyorum. Çünkü bu öğretmenlerimizin çoğu genç yaşta evlerinden kilometrelerce uzakta, sizlere ve sizlerin çocuklarına hizmet etmek üzere şehrimizde bulunmaktadırlar. Sizlerden ricam onlara sahip çıkın, koruyup kollayın."

Okulların korunmasının da köy muhtarlarının görev ve sorumlulukları arasında olduğunu dile getiren Yavuz, cami ve okul ayırmadıklarını, cami ve okulun birbirini tamamlayan unsurlar olduğunu ve ikisini de kutsal saydıklarını ifade etti.

Camiler ve okulların cehaletin barınamayacağı yerler olması gerektiğini ifade eden Yavuz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizler de cehaletin karşısındayız. Bu mekanları korumak, kollamak hepimizin görevidir. Biz bu binaların başına nöbetçi dikemeyiz, kapılarına kilit vuramayız. Onlar hepimizin mekanlarıdır. Tekrar söylüyorum, okulumuza, camilerimize, öğretmenlerimize sahip çıkalım. Bizler, vatandaşlarımızın huzurunu sağlamak için her türlü mücadeleyi devam ettireceğiz. Devletin temsilcisi siz değerli muhtarlarımız, bulunduğunuz bölgelerde Türkiye Cumhuriyeti’nin temsilcilerisiniz. Hepinize başarılar diliyorum. Her zaman sizlerin yanındayız ve sorunlarınızın çözümü noktasında elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz."

Toplantıya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Vali Yavuz, muhtarlarla bir araya geldi

Vali Yavuz, muhtarlarla bir araya geldi

Son Güncelleme: 08.10.2015 18:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.