17 Şubat 2016 Çarşamba 18:43
Vali Yavuz, Sydv'de İncelemede Bulundu

 Muş Valisi Valisi Seddar Yavuz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) hizmet birimlerindeki tadilat işlerini yerinde inceledi.

İncelemeleri sırasında görevli personellerle konuşan Vali Yavuz, tarihte kurulan her devlette olduğu gibi bugün de Türkiye Cumhuriyeti Devletinin vakıf kültürüne yaşatmaya devam ettiğini söyledi.

"Nerde bir yoksul, kimsesiz, aç, gariban varsa hep yanında olmuş ve olmaya da devam ediyor" sözleriyle vakıf konusuna dikkati çeken Vali Yavuz, şunları kaydetti:

"Meslek hayatımda üzerinde karar verirken beni en çok huzursuz eden konudur. Bir vatandaşımıza yardım yapılacağı veya yapılmayacağı konusunda karar verirken bu işin Allah katında bir hesabının olacağını, 78 milyon vatan evladının rızasının tek tek alınamayacağı konusu beni her zaman huzursuz etmiştir. Çünkü yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşıp ulaşmadığı düşüncesi beni tedirgin etmektedir. Bu yardımlar, ayni olsun, nakdi olsun hepsi Beyt-ül maldır. Harcarken herkesin hakkının olduğu unutulmamalıdır. Beyt-ül mala sahip çıkmalıyız. Benim aşiretimdendir, benim toprağımdandır demek son derece yanlış bir uygulamadır. Unutulmamalıdır ki Hakkın huzurunda kimseyi etnik kökeni, ırkı kurtarmayacaktır. Böyle bir uygulama kabul edilemez."

İhtiyaç sahibi olduğunu beyan eden herkesin evine gidilmesi gerektiğini de ifade eden Yavuz, yardım konusunda çok titiz davranılması, gerçek ihtiyaç sahiplerinin tespit edilip yardımcı olunmasının vicdanen kendilerini rahatlatacağını vurguladı.

Vakıf çalışanlarından kapı kapı gezip, kimsesizin kimsesi olmalarını isteyen Yavuz, "Ama bunu yaparken hak yemeyin, yedirmeyin. Vakıf yardımlarında kesinlikle aracı kabul etmeyeceğiz. Bize ulaşamayan yaşlı, engelli, kimsesizlere bizzat gideceksiniz. Onların talep ve ihtiyaçlarını yerinde tespit edeceksiniz. Yeni kurduğumuz sistemi daha da geliştireceğiz. Hepinize çalışmalarınızda başarılar diliyorum" dedi.

Yavuz, incelemelerinin ardından vakıftan ayrıldı.

Vali Yavuz, Sydv'de İncelemede Bulundu

Vali Yavuz, Sydv'de İncelemede Bulundu

Vali Yavuz, Sydv'de İncelemede Bulundu

Son Güncelleme: 18.02.2016 11:07
Anahtar Kelimeler:
MuşValiPersonel
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.