22 Ocak 2016 Cuma 11:58
Vali Yavuz'dan 'Yarıyıl Tatili' Mesajı


  Muş Valisi Seddar Yavuz, yarıyıl tatili nedeniyle mesaj yayımladı.

Vali Yavuz mesajında, öğrencilerin alacakları karnelerin yalnızca onların olmadığını, aynı zamanda ailelerin ve kendisi de dahil olmak üzere yöneticilerin karnesi olduğunu bildirdi.

Devlet olarak çocukları daha iyi mekanlarda, daha iyi şartlarda eğitim almasını sağlamak için çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirten Yavuz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Elbette ki fiziki mekanların iyileştirilmesi, eğitim hizmetlerinde önemlidir. Ancak sadece fiziki mekanların iyileştirilmesi eğitim seviyesinin yükseltilmesi için yeterli değildir. Bu anlamda her zaman ailenin, öğretmenin ve toplumun da işbirliğiyle eğitim seviyesini yükseltecek ana unsur olduğunun bilincindeyiz ve çalışmalarımızı da bu minvalde yürütmekteyiz. Eğitim, insan davranışlarındaki olumlu değişikliklerdir. Amacımız sadece akli ilimlerle insanları donatmak değil, aynı zamanda modern, çağdaş bir insanda bulunması gereken davranışların öğrenilmesi, uygulanır hale gelmesidir. Başarı elbette takdir edilecek önemli bir göstergedir. Ancak çeşitli nedenlerden dolayı istenilen düzeyde başarıya yakalayamamış çocuklarımıza da bir şans daha vermek, onların eksikliklerini öğretmenlerle, okul idareleriyle işbirliği halinde gidermek durumundayız. Çocuklarımızın başarısıyla gurur duyuyorsak, başarısızlık durumunda kendimizde de hata aramamız ve kendimizi de sorgulamamız gerekir. Çocuklar bizim geleceğimiz, büyük ve güçlü Türkiye'nin güvencesidir. Onları en iyi şekilde bilgilerle donatmak, eğitim ve öğretim süreçlerinden en iyi şekilde faydalanmalarını sağlamak zorundayız. Ümit ediyorum ki 2. dönem daha etkili ve daha verimli bir dönem olacaktır. Özellikle Muş halkına eğitime gösterdikleri ilgi ve alakadan ötürü teşekkür ediyor, çocuklarımıza iyi tatiller diliyorum."

Son Güncelleme: 23.01.2016 13:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.