26 Mayıs 2016 Perşembe 18:03
Varto'da Başına Ödül Konulan Teröristler Afişle Duyuruldu

 Muş'un Varto ilçesinde, başına ödül konulan teröristlere ilişkin İl Emniyet Müdürlüğü ile Jandarma Komutanlığınca hazırlanan afişler birçok yere asıldı.

Polis ekipleri tarafından tarafından kamu binalarının girişlerine ve pencerelerine "Teröre hep birlikte dur diyelim. Teröristi ihbar et, huzur ve güvenliğe destek ol" yazan afişler asıldı.

Aranan kişilere ilişkin bilgiler ve ödül miktarlarının da yer aldığı afişlerde, vatandaşların bu kişileri "Alo 140" hattını arayarak ihbar etmeleri istendi.

İhbarda bulunacak kişilerin bilgilerinin kesinlikle gizli tutulacağı vurgulanan afişlerde, şu bilgilere yer verildi:

"Terörle Mücadele Kanunu'na giren suçların aydınlatılmasını ve suç faillerinin yakalanmasını sağlayan ihbarcı, yardımcı, ihbar eden kişilere müracaatı halinde ödüllendirme yapılacaktır. Terör örgütleri içerisinde faaliyet yürüten kimlik bilgileri tespit edilmeyen, sonuçları itibarıyla toplumda infial, etki yaratabilecek 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamındaki suç ve suçlulara ilişkin ihbarlar da komisyonca değerlendirilerek ödül verilecektir. Ödül verilecek kişilere ait bilgiler kesinlikle gizli tutulacaktır. Bu kişilerin kimliklerini ifşa edenler hakkında Türk Ceza Kanunu ilgili maddelerince işlem yapılacaktır."

Listede yer alan teröristlerin yakalanmasına yardımcı olanlara 200 bin ile 1 milyon lira arasında değişen tutarlarda ödül verilecek.

Son Güncelleme: 27.05.2016 23:19
Anahtar Kelimeler:
MuşödülTerörAfişVarto
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.