06 Ocak 2016 Çarşamba 10:20
Yabani Hayvanlar Unutulmadı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Muş Şube Müdürlüğü ekipleri, kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yabani hayvanlar için doğaya yem bıraktı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü görevlilerince, merkeze bağlı Güdümlü köyünün dağlık kesimlerine, yabani hayvanlar için yem ve sakatat konuldu.

Şube müdürlüğünde görevli su ürünleri yüksek mühendisi Ferzende Saygın, yaptığı açıklamada, her yıl olduğu gibi bu yıl da kış boyunca, kuş ve diğer hayvanlar için doğaya yiyecek bıraktıklarını söyledi. Kış şartlarının ağırlaşması ve arazi örtüsünün kapanmasıyla doğaya düzenli yem bıraktıklarına işaret eden Saygın, şunları kaydetti:

"Bu çalışmalar, mart ayına kadar devam ediyor. Bu faaliyeti, yaban hayatını destekleme planı kapsamında yapıyoruz. Her yıl, doğaya ortalama 5-6 ton yem, 2-3 ton sakatat bırakıyoruz. Bunu doğada aç kalan yırtıcı hayvanların, yerleşim yerlerine inmelerini engellemek için de yapıyoruz. Bıraktığımız yemlerin hayvanlar tarafından yenilip yenilmediğini takip ediyoruz. Çalışmalarımızı zor koşullarda yapıyoruz. Bugün birkaç torba besi yemi ve yaklaşık 200 kilo sakatat bıraktık. Bundan sonra da çalışmalarımız devam edecek."

Bu yıl doğaya 5 ton besi yemi ve 3 ton da sakatat bırakmayı planladıklarını belirten Saygın, yoğun kar yağışı ve olumsuz arazi şartlarının çalışmalarını güçleştirdiğini aktardı. Saygın, "Zaman zaman araçlarımız, kara saplanarak mahsur kalabiliyor. Bugün de yük taşıyan aracımız, kayarak kara saplandı. Görevlilerimiz yaklaşık 1,5 saatlik çalışmanın ardından aracı kaldığı yerden çıkarabildi" diye konuştu.

Son Güncelleme: 06.01.2016 10:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.